Kezdőlap » Hotel » Oroszország fővárosának rövid ismertetése

Oroszország fővárosának rövid ismertetése

Oroszországot, a világon mindenki úgy ismeri, hogy az egész Földön a legnagyobb ország. A fővárosa, Moszkva, amit szintén mindenki jól ismer, akár filmekből, vagy akár a történelemkönyvekből. Ha a nyári nyaralásainkat tervezzük, nem biztos hogy sokunknak felmerül a fejében, hogy a hideg Oroszországba induljon el a szabadságát tölteni, pedig azonban ebben a fővárosban is rengeteg jó szálloda, és nagyon sok érdekes látnivaló található. Ezek közül tekintsünk át egy-kettőt.
A város legismertebb része a Kreml, és a körülötte lévő épületek, ahol régen a Moszkvai kormány székelt. Ez az épületegyüttes az érdekes csigás alakú tornyairól híres, és arról, hogy pont egy komor városban ilyen színes központi épület a jellegzetes moszkvai ikon. Városnézésünk során elsősorban tekintsük meg a Vörös teret, ami régen a felvonulásoknak adott otthont, ennek köszönhetően hatalmas utcája van. Ezután látogassunk el Lenin mauzóleumába, ahol valódi mivoltában láthatjuk a mindenki által ismert szovjet vezetőt. Miután felébredtünk a sokkoló látványból, induljunk egy kis templomnéző túrára, elsőként tekintsük meg a Vaszilij Blazsennij-székesegyházat, ami majd ötszáz éves, utána sétáljunk el a Megváltó Krisztus-székesegyházig.

A múzeumok közül a legismertebb a Puskin Múzeum, és a Kolomenszkoje skanzen, amik megnézésével majdhogynem egy teljes napot kitölthetünk, ha van rá időnk. A monumentális építmények közül az Osztankinói tévétorony, az Osztankinói Seremetyev kastély, és a Sukov-rádiótorony azok, amik Moszkva fölé magasodnak, a szó szoros értelmében, mivel a világ legmagasabb épületei közé is be vannak sorolva. Ha egy kicsit elfáradtunk volna a városnéző túránk során, akkor látogassuk meg a Moszkvai Állatkertet, aminek alapjait még a több száz évvel ezelőtti cári dinasztiák rakták le.
Moszkvába eljutni nem egy könnyű dolog, mivel több mint 1565 kilométerre található Budapesttől, ezért egyértelműen csakis a repülőutat választhatjuk. A repjegyek a fővárosba 70 ezer forint körül mozognak, de egy-két last-minute ajánlat kihasználásával még olcsóbban is be tudjuk szerezni majd a kívánt utazáshoz szükséges ticketeket.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Sesto Fiorentino

Sesto Fiorentino település nem messze található Firenzétől, és Olaszországban, a Toszkán térségben helyezkedik el. Mivel …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük