Kezdőlap » Hotel » Oregon

Oregon

Az Amerikai Egyesült Államok északnyugati részén található Oregon állam, mely a 33. tagállam. Oregont nyugatról a Csendes-óceán, a szárazföld felől pedig Washington-, Kalifornia-, Nevada, és Idaho államok határolják. Érdekesség, hogy északról, és keletről egyfajta természetes határokkal rendelkezik, melyet a Columbia, és a Snake folyóknak köszönhet. Az állam fővárosa Salem, mely viszont csak a harmadik legnagyobb város, Portland-et és Eugene-t követően.

Az állam területét földrajzilag hat nagyobb részre szokták osztani. A Parti hegység a Csendes-óceán partjánál húzódik, beljebb a Willamette-alföld, és a Cascade-hegység találhatóak. Sűrű, erdős részen helyezkedik el a Klamath-hegység, míg a Coubia-felföld Oregonban kezdődik, de területe más államokba is átnyúlik. Az állam délkeleti részét medencék és hegységek foglalják el, valamint meredek hegycsúcsok tarkítják itt a tájat.

Oregon időjárása, és éghajlata rendkívül változatos, hiszen az állam területén szinte minden típusú terület megtalálható, kezdve a magas hegységtől, a völgyes részig, vagy a tengerparti szakaszig. Az államban körülbelül 3 és félmillióan élnek napjainkban, ebből a legnagyobb városban, Portland-en félmillióan laknak.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Tromso

Tromso városa Norvégiában található, a Tromsoya- szigeten, amely az Északi-sarkkörtől mindössze 350 kilométerre van. A …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük