Kezdőlap » Hotel » Opava, a sportok városa

Opava, a sportok városa

Opava városa Csehország keleti részén található, lényeges üzleti, gazdasági, és kulturális központ is a környéken, ezen kívül két folyója is van, az Opava és a Moravice.
Opava városában gyártják a híres Opavia édességeket, elsősorban kekszeket, és csokoládékat, mint a Deli, Bebe, vagy Disko. A helyi látványosságok között megemlíthetjük a 13. században épült minorita kolostort, és a Szentlélek templomot is, amelyek koruknál fogva az első nevezetességek közé számítanak. Található itt egy katonai erőd, melyet Opavai erődnek, vagy csak Milostvicének hívnak a helyiek, ezt is szabadon lehet látogatni.

A városi színházat 1805-ben építették, így ennek is megvan a maga története, mindenképp érdemes megtekinteni az épületet legalább. Opavában tekinthetjük meg az egész ország legrégebbi múzeumát, a Szilézia Múzeumot. A helyi egyetemet, a Szilézia Egyetemet 1991-ben alapították, ide is ellátogathatunk, érdemes megtekinteni. Napjainkban a várost leggyakrabban a sportok városaként tartják számon, hiszen számos sportrendezvénynek ad otthont. Elsősorban rendelkezik egy modern futballpályával, egy olyan stadionnal, ahol fűtött úszómedencék vannak, de a városban lovaglásra, és teniszezésre is van lehetőség. Sokan Opavába érkeznek, hogy aztán innen induljanak el túrázni a közeli Sziléziai alföldre, vagy a Jeseniky-hegyekbe. A város számos olyan kulturális rendezvénynek is otthont ad, melyeket minden évben megrendeznek.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Zalakaros, a fürdőváros

Zalakaros, egy igazi fürdőváros, népszerű turistacélpont, amely Zala megyében található, az ország délnyugati részén. Népszerűségének …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük