Kezdőlap » Nyaralás » Olaszország, Róma

Olaszország, Róma

Róma a világ egyik legszebb városa, hangulata már az első percben megragad. Aki Rómába készül, annak érdemes elgondolkodnia, hogy mit is szeretne, persze ennek leginkább a képzelet és a pénztárca szabhat határt.
Arra mindenképpen érdemes felkészülni, hogy az idő mindig kevés, ha magát a várost szeretné bejárni az ember arra elég lehet 4-5 nap. Abban az esetben ha a múzeumok, Vatikán, stb, is szerepelnek a listánkon minimum egy teljes héttel kell számolni, persze akkor is csak a rohanásról fog szólni minden és persze sok-sok türelemre van szükség a rengeteg sorban állás miatt.

Róma időjárása a tavaszi hónapokban csodálatos, éppen megfelelő a városnézéshez. Érdemes a város központjában lévő szállást foglalni, amelyekből rengeteg van a Vatikán környékén. Ezek jellemzően lakásokból kialakított szállások, ezért teljesen felszereltek, ha valaki például saját maga szeretne főzni.

Az utcán osztogatott szórólapokat mindenképpen figyelmesen kell áttanulmányozni, mert a rengeteg étterem közül nehéz választani, de a szórólapok mindig kecsegtettek valamilyen turista csalogató akcióval. Egy főre kb 10 eurót kell számolni étkezésenként, általában igaz és örök érvényű törvény, ahol sokan vannak ott érdemes elkölteni egy ebédet. A tipikus olasz pizzát mindenkinek meg kell kóstolni, de ne az itthoni pizzára számítsunk. Esténként már érdemesebb odafigyelni, mert a déli akció nem feltétlen érvényes az esti órákban.

Az olasz emberek rendkívül barátságosak és nem feltétlen érvényes az a berögződés sem, hogy nem beszélnek angolul, de nagyon örülnek egy pár szavas olasz tudásnak is.

A tömegközlekedés remek a jegyárak közül mindenki talál megfelelőt magának, de a belváros könnyen bejárható gyalogosan is. Ha azonban múzeum látogatások is szerepelnek a programban érdemes busszal, metróval időt spórolni. Autóval akkor érdemes közlekedni, ha Rómán kívüli érdekességeket is szerepelnek a megnéznivalók között. És igen! Az olaszok örülten vezetnek, nem használják a helyzetjelzőt és a sávok fogalmával sincsenek képben, tehát a belvárosban csak rutinos sofőrök vezessenek. Az autópályán már nincsenek ilyen es ehhez hasonló gondok.

És igaz a mondás “Minden út Rómába vezet” szóval csak és kizárólag navigációval induljunk útnak, főleg igaz ez a belvárosra.

Mindenképpen érdemes szót ejteni a látványoságokknál korhű ruhákban beöltözött olaszokról. Mielőtt lelkesen odavágódik melléjük az egész család fényképezgetni kérdezzünk rá a fényképkészítés/pozólás árára, különben könnyen két vagy akár háromszoros árat is kicsalnak.

Róma tényleg az örök város.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Nyaralás Sousseban: Karawan All

A szálloda három csillagosként üzemel, Sousseban, az óvárosban. A repülőtértől 20 kilométerre, és a központtól …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük