Kezdőlap » Divat és szépség » Olajmentes sminklemosók: mikor előnyös a használatuk?

Olajmentes sminklemosók: mikor előnyös a használatuk?

Az arcunkra felvitt festékanyagokat fontos, hogy esténként alaposan, maradéktalanul eltávolítsuk – ez köztudott. A legtöbben sminklemosó termékeket használnak erre a célra. A választás azonban nem mindig könnyű, mivel több típusú sminkeltávolító készítmény is kapható a drogériákban. A döntésnél elsősorban azt kell figyelembe vennünk, milyen típusú smink eltávolításához alkalmaznánk a terméket. Külön kategóriát képeznek az olajmentes lemosók: de milyen esetben érdemes használnunk őket?

Az olajat nem tartalmazó sminklemosó készítmények elsősorban a vízben oldódó arcfesték eltávolítására alkalmasak. A legtöbb szemhéjárnyékolót, vagy púdert az olajmentes termékekkel is könnyedén eltávolíthatjuk. A vízálló szempillaspirál, szemceruza, vagy szemhéjtus lemosásához ezzel szemben a kímélő, olajmentes sminklemosók nem alkalmasak. A vízálló sminket nem tudjuk velük teljes mértékben eltávolítani, sminkmaradványokat hagyhatnak a bőrön. Csak a különféle olajokat, vagy egyéb zsiradékokat tartalmazó termékek megfelelőek ebben az esetben.

Aki úgy dönt, hogy a vízoldékony sminket kímélő, olajmentes lemosóval távolítja el, még mindig választás előtt áll: a kategórián belül számos, különböző termék közül válogathatunk. Mivel a szemek rendkívül érzékenyek, fontos, hogy az erősen illatosított sminklemosókat kerüljük: ideális választást jelentenek az illatanyag-mentes termékek, főleg akkor, ha kontaktlencsét hordunk, problémás, vagy allergiára hajlamos bőrrel rendelkezünk. Használjunk kímélő sminklemosókat, amelyek ápoló összetevőket, például rózsavizet, vagy aloe verát is tartalmaznak. Az értékes összetevők nemcsak a festék maradéktalan eltávolításában segítenek, hanem a bőrt is hidratálják, pótolják a nedvességtartalmát.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan ápoljuk a bőrünket?

A bőrápolás a megfelelő higiénia része, mindennapos tevékenységünkké kell, hogy váljon. A mindennapos tisztálkodás mellett, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük