Kezdőlap » Mobil és tablet » Okostelefon – Hol a határ?

Okostelefon – Hol a határ?

15-20 éve még az volt az emberek célja, hogy minél kisebb legyen a mobiltelefonjuk. Emlékezzünk vissza az Alcatel babapiskóta alakú darabjára, ami akkoriban bizony igencsak “menőnek” számított. Aztán jöttek sorban az egyre kisebb és csinosabb darabok, a midi csengőhangokat felváltották az mp3-as zenerészletek. Pedig akkoriban a midi csengőhangok egyéni szerkesztése, vagy az előre megadott kódok bepötyögése időigényes, de emellett sikerélményt okozó tevékenység volt.

Fiatalok körében egyre elterjedtebb volt a flip-flap mobiltelefon, melynek gombsorára egy laza mozdulattal ráhajthattak egy műanyag fedelet. Filmekben ilyet sokat láttak, ezért tucatszám kezdték vásárolni őket.

Végül 2007-ben megjelent az első okostelefon, melyet az iPhone dobott piacra. A márkatársak hatalmas versenybe kezdtek és míg a méret kicsinyítése volt a cél, okostelefonoknál éppen az ellenkezője. Mivel az érintőképernyő kényelmesen úgy használható, ha nagyobb ezért visszatértek az évek során a “fél tégla” méretű, igaz jóval vékonyabb kivitelt kapott darabok.

Azonban a rohanó világban és a legújabb fejlesztések mellett ne felejtsük el védeni adatainkat, és vírusirtó programok valamelyikét mindenképpen telepítsük készülékünkre.

Hogy hol a határ?

Az okostelefonoknál lassan elmondhatjuk, hogy határ a csillagos ég. Ma már akár okos karórát, okos karkötőt is vásárolhatunk. Ugyan utóbbiak nem helyettesítik telefonunkat, csak irányíthatóak vele, mégis megkönnyítik a mindennapi tevékenységeket és kommunikációt.

 

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Nokia Lumia 520

A Nokia Lumia 520 egy olcsó kategóriába sorolható mobilkészülék. Ami a külső tulajdonságaira vonatkozik, 119,9 …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük