Kezdőlap » Lakberendezés » Ökobútorok – hasznos vagy csak újabb kacat?

Ökobútorok – hasznos vagy csak újabb kacat?

Egyre inkább terjedőben vannak a környezetvédelmi megfontolásokat is figyelembe vevő bútorok, bútorcsaládok piaca, hazánkban is egyre több alkalommal lehet találkozni a termékpalettán ilyen termékekkel.
Az átlagos felhasználónak legtöbbször ezen termékek minőségével, tartósságával kapcsolatban merül fel kétsége: vajon lehet-e ugyanolyan hosszan használható terméket gyártani olyan, anyagokból, amelyeket már egyszer használtak. A gyártást megelőző használat előtt nem került-e veszélyes, fertőző anyag a termékbe vagy annak alapanyagába, biztonsággal használhatják-e betegek, idősebbek, gyermekek is?

A kérdésekre egyre gyakrabban pozitív válaszokat kapunk, a legtöbb ökotermék esetében a gyártók nagy figyelmet fordítanak arra, hogy eloszlassák a termékük piacát veszélyeztető kételyeket.
A bútorok hazai piacán számos újdonsággal találkozhatunk, s a jelenlegi ismeretek alapján amellett, hogy hasonló tulajdonságokat tudnak felmutatni, mint hagyományos társaik, árukkal és környezettudatos jellegükkel ki is emelkednek közülük.

Egyik legkiemelkedőbb példája ezen bútoroknak, az újrapapírból vagy kartonból készülő bútorok. A kétkedők gyakran teherbírásukkal kapcsolatosan vetnek fel problémákat, de a jelenlegi felhasználók szerint az ilyen anyagból készült polcok és asztalok ugyanolyan súlyokat elbírnak, mint társaik, sőt rendszerint olcsóbbak is. Egyedüli problémájuk a tűz és kártevők elleni védtelenség, melyet a gyártók impregnálással igyekeznek megelőzni.

Egy másik megoldást nemcsak kereskedelmi forgalomban lehet beszerezni, hanem magunk számára is elkészíthetjük kis kézügyességgel és egy barkácsszettel: a raklapokból készülő bútorok nemcsak a kertben, hanem a lakásban is hasznosíthatók, s párnázással kényelmes ülőbútorokká alakíthatóak.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan tüntessük el a vezetékeket?

A technikai újításokkal sajnos az a nem túl jó következmény jár együtt, hogy a nem …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük