Kezdőlap » Hotel » Nyékládháza

Nyékládháza

Nyékládháza Borsod-Abaúj-Zemplén megyében található, Miskolctól mindössze 15 kilométerre Pest fele az M3-as főútnál. Ez a város annak idején Miskolc egyik termelői központja volt, azonban az 1930-as évek elején már önálló közigazgatással rendelkezett, így 2003-ban városi rangra emelték Nyékládházát. A város nevét két korábbi település összevonásából, Mezőnyékből, és Ládházából kapta.
A hely nevezetességei legfőképpen a Nyéki tavak, ahova évente több száz turista is érkezik az ország különböző részeiből. Az egykori bányatavak egyes kijelölt részein manapság már lehet fürdeni, azonban még a mai napig akadnak olyan területek, ahol bányásznak jelenleg is. A településen rengeteg kisebb apartman típusú szállás található, mely az ide látogatókat fogadni tudja, azonban itt nagyobb szállodát ne keressünk, hiszen nincs.

Amennyiben a többi látnivalót szeretnénk sorra venni, tekintsük meg a Szepessy-Egri kastélyt, valamint a késő barokk korból származó református templomot. A városban évente több programot is rendeznek, ilyen például a Pünkösdi Nyékládházi Napok, az augusztusi Nyékládházi Nyár és Nyékládházi Búcsú, valamint a szeptemberben megrendezésre kerülő Lovasnapok.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Egy német nagyváros, Heidelberg

A Neckar völgyben található város két partját három híd köt össze, ezek közül az Alte …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük