Kezdőlap » Hotel » Nyaraljunk a Duna parton, Dunaalmáson

Nyaraljunk a Duna parton, Dunaalmáson

Dunaalmás csodás erdős, dombos területen helyezkedik el, Komárom-Esztergom megyében, a Gerecse-hegység lábánál. Ez a Duna partján található kisebb település, szép környezetben fekszik, így bárki számára kikapcsolódást nyújthat. A faluban több olyan szálláshelyet is találunk, amely mindenki igényét valószínűleg kielégíti, ezen kívül azonban sok kiadó szobát, vagy hétvégi házat is találunk errefelé, valamint éttermeket is a kisvárosban. A településen található Vadvirág Panzió egyszerre étterem és szálláshely is, hosszú ideig ezt tartották a legjobb szálláshelynek a városban.
A kis üdülőhelyen több látnivaló is akad, például a Dunaalmási Lovarda, valamint az almási csata emlékműve is megéri, hogy megtekintsük. Szintén látványosság a helyi kisebb sziget, a török korabeli öregmalom, amit megnézhetünk a városban sétálgatás közben is akár. A település híres arról, hogy itt élt Csokonai Lillája, valamint itt találhatjuk a Kossuth-díjas író, Petri György sírját is.

A helyi rendezvények közül érdemes kiemelnünk a falumajálist, amelyet minden évben megrendeznek egy nagyobb vásár, és programok keretében. Dunaalmáson található több sportegyesület is, a DMAC sport klub, a Vizisport Egylet, és a Horgász Egyesület is. A településen helyi borokat is megkóstolhatunk, hiszen kedvtelt időtöltése a helyieknek a szőlőtermesztés, és a házi borkészítés is. Emiatt bortúrákat is tehetünk errefelé, vagy megkóstolhatjuk a szintén házi készítésű pálinkákat is, melyek az idegenforgalom számára igencsak vonzóak. Ebben a kisvárosban biztosan jókat lehet kirándulni, hiszen több kiépített túraútvonal is található errefelé, melyekhez geocaching pontok is köthetőek. A településen működik egy révkikötő is, amely menetrendszerű rév, és sétahajó forgalmat generál.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ipsos, a korfui turistaközpont

Korfu szigetének keleti partjánál található Ipsos, az üdülőhely, amely egyre népszerűbb a szigetre érkező turisták …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük