Kezdőlap » Hotel » Nyaralás Mexikóban, Torreón

Nyaralás Mexikóban, Torreón

Torreón városa Mexikóban található, egyike a legfontosabb gazdasági, valamint ipari központoknak. A városban találhatunk egy kisebb repteret is, ahonnan Mexikó többi városába, és Amerikába is eljuthatunk. Torreón városa rendkívül forró, a nyári szezonban akár még 45 Celsius fok is lehet, ami teljesen természetes errefelé.

Ahogy Mexikóban szinte mindenhol, így Torreón városában is nagyon fontos a helyi futballcsapat, amely legutóbb 2008-ban nyerte meg a bajnokságot. Amennyiben ide jövünk nyaralni, mindenképp látogassunk el egy futballmérkőzésre, hiszen így megismerkedhetünk a helyiek sportszeretetével, és valószínűleg közelebb is kerülhetünk majd kultúrájukhoz. A városnak kosárcsapata is van, amely szintén profi ligában szerepel. Torreónban nem mindennapiak a hétköznapok sem, hiszen a helyiek szívesen feldobják rendezvényekkel és vásárokkal, mint a gyapot vásár, vagy a bikaviadalok.

Minden év októberében megrendezik itt a Dobfesztivált, ahol összemérhetik tudásukat az egész országból érkező legjobb dobosok, de bárki beállhat a versenybe, akár turisták is. Torreónban kulturális nevezetességek, látványosságok is vannak, például itt található Latin-Amerika 3. legnagyobb Krisztus szobra a maga 22 méterével, mely egy hegy tetején helyezkedik el, így a magasba emelkedve könnyen megtekinthető. A hegy csúcsán ugyanitt egy templomot is találhatunk, ahova mindenképp érdemes felmenni, hiszen innen csodás panoráma nyílik az egész városra. A várostól nem messze található San Pedro de las Colonias, amely történelmi események színtere volt.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan utazhatunk könnyen repülővel?

Amikor egy repülőutat tervezgetünk, sajnos mindig van egy hátráltató tényező, ez pedig az utazáshoz szükséges …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük