Kezdőlap » Látnivalók » Nyaralás közben is szeretne piacozni? Athéni bolhapiac önre vár

Nyaralás közben is szeretne piacozni? Athéni bolhapiac önre vár

Avyszniasz téren a Haghiosz Philipposz templom körül terül el az Athéni bolhapiac. Nyitva tartás minden reggel 8-12-ig, ezután már túl meleg van. Ha elnézzük a görögöket, ahogy üzleteiket intézik, az ókori agorán érezhetjük magunkat, ahol már akkor is kereskedők kínálták portékájukat.

Bár a portékák kicserélődtek, az amforákat felváltották a csillárok, olívaolajos üvegek, a közös lelkesedés, az illat és Szókratész nyelve semmit sem változott. A Monasztirakitól két lépésre – itt van az elegáns bolhapiac – viszonteladók, cigányok, házalók, ócskások árulnak elengedhetetlen csalogatóembereikkel. Ők, akik csodálatos állapotban megőrzött, harmincas évekbeli oldalkocsijukkal nap-mint nap róják a város utcáit, a külvárosokat és a vidéket.

A bolhapiac igazi szerelmesei bizonyára nem sajnálják az időt és megvárják, míg áruktól roskadozó kocsikkal visszatérnek körútjukról. Mindannyian az Ermu utca felől érkeznek, hiszen csak ez az egy útvonal van. Szokásos, sőt mi több javasolt megrohamozni őket, amint a térre érkeznek, a törzsvendégek egy percig sem haboznak. Leleményes megoldás, ha a kocsi egyik oldalát sikerül elkapniuk, el ne engedjék, amíg meg nem áll, csak így kerülhetnek az első sorba. Turkálás közben igen sokféle tárgyra bukkanhatnak, padlásokról kidobott limlomoktól kezdve vidéki család költözésénél felvásárol paraszti élet elengedhetetlen részét képező tárgyakig, mint például favödör, piszkavas, puska, vízipipa, gyapjútrikó stb.

Éperioszi, krétai szőnyegek, faragott ládikók, ikonok, petróleumlámpák és mindez első kézből. Ha valami megtetszene, feltétlenül alkudjanak, alkudni azonban szigorúan csak görögül szabad, nem szeretnek megszólalni más nyelven, erre jó tanács lehet egy kedves görög ismerőst magunkkal vinni.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Esterházy-kastély

Fertőd nevezetessége, a barokk-rokokó stílusban emelt kastély, melyet a „magyar Versailles” névvel is illetnek. Több …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük