Kezdőlap » Nyaralás » Nyaralás, Koncert-látogatással

Nyaralás, Koncert-látogatással

Ha nyár, akkor, aki teheti, felkerekedik és elindul kipihenni az éves munka, tanulás fáradalmait. A fiatalok nagyon sokszor összekötik a nyaralásukat egy-egy Fesztivál meglátogatásával. Az idei év is bővelkedett különböző helyeken megrendezett fesztiválokkal. Az egyik ilyen a már évek óta zajló FEZEN (Székesfehérvári Zenei Napok). Ez az egyik leg színvonalasabb fesztivál az országban. Akik szeretik az élő és minőségi rockzenét, szívesen látogatnak ide. Ebben az évben, is mint már sokszor, híres külföldi előadókat is meghívnak a magyarokon kívül, ami még színesebbé teszi a programot.

Ilyen volt többek között a Europe, akikről gondolom, nem kell különösebben beszámolni, hiszen fiatal-idős egyaránt jól ismeri. A másik világhírű zenekar a Skid Row az USA- ból, akik a 80-as évek végére top 10-es slágerekkel arany- és többszörös platina lemezzel büszkélkedhettek. Egyik legismertebb számuk a „18 and life”. Már nem a régi énekesükkel adták a műsort (Sebastian Bach), hanem az új előadójuk, hanem Rachel Bolan énekelte az új és régi dalokat. Itt azért annyi felróható a szervezőknek, hogy az együttes egy sátorban lépett fel, ahová csak korlátozott számú ember fér be, míg a nagy színpadon eközben a Magna Cum Laude játszott. Feltétlenül meg kell említeni Tarja Turunen finn énekesnőt, akit sokan a Nightwish éléről ismerhetnek.

Most új lemezével turnézik Colours in The Dark, ezzel látogatott el a FEZEN-re is. Fantasztikus zenét játszik az Ignite az USA-ból, az érdekesség az, hogy a frontemberük a magyar származású Téglás Zoli, aki jól is beszél magyarul és itt rengeteg magyar elemet szőttek a koncertjükbe. A fellépésük napján még Spanyolországban is koncerteztek. A fesztivál 0. estéjét özönvíz szerű eső mosta el, itt azok voltak a szerencsések, akik fedett helyen játszottak, mint például az Omen, akit az eső nem mosott el, de az aznap fellépőket mind lemosta műsorával a színpadról. Mivel a programok legkésőbb éjjel 2-kor véget értek, így lehetőség volt arra, hogy nappal megnézzük ezt a hangulatos várost, különösen az óvárost, ahol sokat megtudhatunk országunk történetéről, sok és érdekes különleges múzeumok várják látogatóikat.

Kocsival a Balaton 20-30 km, oda is elmehetünk mártózni egyet a koncertek fáradalmai után. Ajánlom, figyelmébe mindenkinek ezt a fesztivállal egybekötött nyaralást, hiszen rengeteg élményben lehet része. Mindenki megtalálhatja a számára megfelelő szórakozást. Jövőre, aki teheti, ne hagyja ki, bár még ebben az évben is sok színes programmal várja a város látogatóit.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Nyaralás Sousseban: Karawan All

A szálloda három csillagosként üzemel, Sousseban, az óvárosban. A repülőtértől 20 kilométerre, és a központtól …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük