Kezdőlap » Családi élet » Nyaralás kicsikkel

Nyaralás kicsikkel

Gyermekes szülők tudják, hogy életük teljesen megváltozik akkor, mikor megérkezik a trónörökös a családba. Az élet minden területén új helyzetek várnak rájuk, így egy nyaralás vagy családi utazás alkalmával is.

Milyen korban milyen utazást válasszunk?
Ez teljesen szülő és gyermek függő. Ha a szülő felkészült arra, hogy egy egészen más típusú “pihenésben” lesz része, mint amikor még csak ketten voltak: bátran már csecsemő korban is utazgathatnak.
Egy ilyen nyaraláskor viszont meg kell tanulnunk azt, hogy napi rutinunkat már a babához kell igazítanunk. Nem mehetünk el ketten éjszaka szórakozni, nem fekhetünk ki egy csecsemővel a tűző napra stb …
Az ő alvási és étkezési rendjéhez érdemes igazítanunk programjainkat, és így mi is egy nyugodtabb pihenést élvezhetünk, mintha egy síró csecsemővel járnánk körbe a turistalátványosságokat.
Aki megteheti, vagy akiket nem zavar, bátran hívják el a nagymamát egy ilyen utazásra, és akkor végre alkalmuk lehet a szülőknek is kettesben elfogyasztani egy romantikus vacsorát vagy tenni egy sétát a például a tengerparton naplementekor.

A nagymama is jól jár, hisz Ő is pihenhet, várost nézhet, de emellett unokájával is tölthet kellemes órákat. Nagyot változik a helyzet, amikor a baba már jár. Tágabbak a lehetőségei neki is és nekünk szülőknek is. Jó program a játszótér, rövidebb séta, vagy esetleg a szállásunk közelében található játszóház.
Ahogy nőnek a kicsik egyre könnyebb lesz, és aki már csecsemő korban elkezdte az utazgatást gyermekével, rutinos szülőként később már igazán lassan hátradőlhet nyaralása alatt egy – egy órára.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Idős apuka, egészséges gyerek?

A nőknek nem szabad túlságosan későn gyermeket világra hozni, a férfiak ezzel szemben akár 60 …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük