Kezdőlap » Nyaralás » Nyaralás Francia Polinéziában

Nyaralás Francia Polinéziában

Francia Polinézia fővárosa, a Tahiti szigetén található Papeete és Budapest közötti távolság több, mint 16 ezer km. A világ egyik legszebb helyének tartják. Politikailag Franciaországhoz tartozik. Ha ide utazunk, érdemes több szigetet is meglátogatni: Tahitit, Bora Borát, Moorea-t, Huahine-t.

A nyaralás időpontjaként érdemes áprilist, májust, vagy októbert választani. Ilyenkor kevés a csapadék, alacsonyabb a páratartalom, és nincs füllesztő meleg. Kerülendő a júniustól szeptemberig tartó időszak, amikor rengeteg a turista, és a szállás is drágább. Az európai tél alatt itt nagyon meleg van, gyakoriak a trópusi viharok, ezért ilyenkor sem túl jó választás ide utazni.

A szigetek legnagyobb értéke a paradicsomi környezet, a kristálytiszta tenger, a hegyek látványa. Hangulatosak a vízre épített, üvegfenekű bungalók. Az itteni tartózkodás a pihenésről és a csodálatos természetről szól. Hódolhatunk a búvárkodásnak, a cápákkal és rájákkal történő közös úszásnak. Hajóval körbejárhatjuk a környező szigeteket, vagy repülővel felülnézetből is megtekinthetjük ezt a csodálatos tájat. Aki már járt itt, biztosan élete egyik legnagyobb élményeként tartja számon az itteni tartózkodást.

Ha lehet valami negatívumot is megnevezni az itteni tartózkodással kapcsolatban, az talán az, hogy mivel a programok szinte mind szabadtériek, esős időszakban nem nagyon lehet mit csinálni. A terület exkluzív jellege miatt az árak elég borsosak, illetve a szállodai személyzeten kívül az itteni lakosok nem nagyon beszélnek angolul.

Mindezt figyelembe véve, ha valaki megengedheti magának, feltétlenül fedezze fel ezt a csodálatos vidéket !

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mi Mallorca legszebb épülete?

Aki már járt Mallorca szigetén és látta Palma város katedrálisát, az soha nem felejti el …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük