Kezdőlap » Utazás » Nyaralás Dubaiban

Nyaralás Dubaiban

Dubai a legnépesebb város, amely az Egyesült Arab Emirátusokban található, Abu Dhabi után a második legnépszerűbb, és egyben legnagyobb város is. Dubai városa a Perzsa-öböl déli partján található, az Arab-félszigeten helyezkedik el. Dubaiba általában a kíváncsi szellemű turisták mennek nyaralni, akik akár egy nap alatt az egész országot kiismerhetik, hiszen a legtöbb látványosság egy csomópontban helyezkedik el, ezt jól tükrözi Dubai jelmondata is: „mindent egy helyen”. Dubai legszebb, valamint egyben leghíresebb szállodája a Burdzs al-Arab, ami egy 7 csillagos szálloda, érdekessége, hogy ez volt a világ első ilyen színvonalú szállodája. Hogyha Dubai városába megyünk nyaralni, mindenképp szerezzünk be ott arany ékszert, hiszen a világon ezen a helyen juthatunk hozzá a legolcsóbban.

Az ország bevételének nagy részét a kereskedelemből szerzi meg, valamint jelentősek az ingatlan-, és a pénzügyi szolgáltatások is. Dubainak sikerült az egész világ figyelmét magára vonnia az itt megrendezésre kerülő sporteseményeivel, valamint a különleges építészeti, és ingatlanprojektjeivel. Ezt követően Dubai a világ legfőbb üzleti központjává vált.
Dubai pontosan az arab sivatag közepén helyezkedik el, így az egész területére jellemzőek a homokos, sivatagi minták, egyedül a terület déli részére jellemző a kissé kavicsosabb talaj. Dubai homokos talaja döntően fehér színű, és tiszta, így igazán szép látványt nyújt az olyan turista számára, aki nem igen járt még ehhez fogható helyen. Dubaiban egy hegység is található, az 1300 méter magas Nyugat-Hajar hegység, ez a lapos sivatag mellett van. A hegység felszíne száraz, éles törések találhatók rajta. A városban található a Dubai-öböl, amely természetesen jött létre, itt elég mély a víz ahhoz, hogy még nagyobb hajók is tudjanak benne közlekedni. Ezen kívül számos kanyon is található a városban, melynek a déli részében állandó tengeri homokdűnéket találhatunk. Dubai egész területén vadon élő füvek, pálmafák, és eukaliptuszok teremnek, melyek így színesítik a város természeti parkjait. A helyi sivatag a természetes élőhelye az olyan ritka állatoknak, mint a csíkos hiéna, a sivatagi róka, a sólyom, a túzok, az arab antilop, valamint megannyi költöző madár, és több mint 300 féle hal.

Dubaiban folyamatosan meleg van, és igencsak párás itt a levegő, nem ritka a napi 40 fokos hőség sem. Még a téli időszakban is előfordul a 20-25 Celsius fok, de minimum 7 fok biztosan van a leghidegebb napokon is. Érdekesség, hogy itt az eső általában csak az év első 3 hónapjában esik, egyébként teljesen száraz a térség. Dubainak körülbelül másfél millió lakossága van, melynek nagy százalékát a férfiak teszik ki. A helyiek vallása az iszlám, és több nyelven is beszélnek, többnyire tudnak angolul is. Dubaiban nagyon sok vallási intézmény található, hiszen az iszlám vallásúak mellett még számos más vallást is gyakorolnak kisebb csoportokban, amelyeknek mind saját imaházuk van, ahol ezt nyíltan gyakorolhatják.

Dubai városában nagyon híresnek számít a Jebel Ali kikötő, amely a világ leghatalmasabb tengeri kikötője, állandóan fogad hatalmas, konténerszállító hajókat. A város híres még a Dubai Pénzügyi Piacról, amit azért hoztak létre, hogy a helyiek és a külföldiek is kereskedni tudjanak az értékpapírokkal és kötvényeikkel. Dubaiban találhatóak a világ legmagasabb felhőkarcolói, például a Burj Dubaj, itt található a milliárdosok kedvenc üdülőhelye, a Pálma-szigetek, valamint a legmagasabb, és legdrágább szálloda a világon, a Burj Al Arab. Dubai politikája teljes mértékben a turizmusra épít, azért hoznak létre egyedülállóan magas, és „legelső” épületkülönlegességeket, hogy ide vonzzák az embereket. A város tervei szerint néhány éven belül már minimum 15 millió turista befogadására lesz képes ez a város.

Dubaiban egy nagyméretű reptér is található, ami egész évben nagy forgalmat bonyolít le, azonban a tömegközlekedésre sem lehet panasz, évente mintegy 90 millió utast szállítanak csak a város buszai. Dubaiban valószínűleg látványosságkén említhetők meg a legújabb, 2 emeletes buszok is, amelyekkel nemrégiben bővült a város tömegközlekedése. Ezen kívül a városban amerikai rendszerű taxi szolgálat, valamint metróhálózat is működik, viszont ami ennél is érdekesebb, hogy szinte mindenkinek van saját autója is. A Dubai-öbölben egy vitorlás hajó is szállítja az utasokat, amivel eljuthatunk Bur Dubaiból Deirába.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Promorie

Promorie városa elsősorban az itt található Promorie-tó miatt híres, a helyiek szerint a tó vizének …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük