Kezdőlap » Nyaralás » Nyaralás Dubai-ban

Nyaralás Dubai-ban

Dubai légvonalban 4000 km-re van Budapesttől, így repülőgéppel 5 – 6 óra alatt elérhető. 2014 márciusától magyar állampolgárok már előzetes vízumigénylés nélkül utazhatnak az Egyesült Arab Emirátusok teljes területére. A vízumot megérkezéskor a reptéren lehet igényelni.

Dubai nem egy jó úti cél azoknak, akik szeretik a helyi kulturális turizmust, mint a múzeumok és emlékművek látogatása. Aki viszont, kikapcsolódni, strandolni, a napi rutinból kiszakadni szeretne, mindezt biztonságos környezetben egy kényelmes szállodában, annak kifejezetten ajánlott. Ma már sokat fejlődött a szórakoztatás színvonala is, a különböző téma parkok és egyéb lehetőségek miatt a régebben csak átutazó célpontnak tartott Dubai ma már akár 1 hétig, vagy tovább is szolgálhat érdekességekkel.

A város remekül kihasználta azt, hogy a sok pénz, a kreativitás és a határok nélküli gondolatok együttese mit képes kihozni az emberekből. Egy rohamosan fejlődő terület, mind az épületek, mind a közlekedés, mind a szórakoztató programok terén. Ennek persze van egy árnyoldala is, többeket zavar ezeknek az építkezéseknek a zaja, a por, a daruk látványa. Mégis elismerésre méltó, hogy egy sivár területen néhány éven belül micsoda birodalmat sikerült építeni az ittenieknek.

Kiváló a közbiztonság, mindenhol tisztaság a jellemző.

Dubai-ról megoszlanak a vélemények. Vannak, akik imádják a kreativitás, a luxus és a modern építészet miatt, de vannak olyanok is, akiknek mindez mesterségesnek, művinek, kivagyiságnak tűnik. Egy biztos: egyszer mindenkinek érdemes megnéznie a saját szemével, és állást foglalni a saját értékrendje szerint.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Nyaralás Sousseban: Karawan All

A szálloda három csillagosként üzemel, Sousseban, az óvárosban. A repülőtértől 20 kilométerre, és a központtól …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük