Kezdőlap » Hotel » Nyaralás Decinben

Nyaralás Decinben

Decin Csehország keleti részén található, közel van a német határhoz, ezért számos kereskedelmi útvonal fut keresztül a városon. Decin városában 2 folyó is találkozik, a Labe és a Ploucnice, így nemcsak szárazföldi, hanem vízi utak is találhatóak itt. Az egyik folyó, a Labe kettéosztja a várost, aminek az óvárosa, azaz régebbi településrésze a folyó jobb partján, míg a Podmokly területek, melyeket utólag csatoltak a városhoz, a folyó bal oldalán találhatóak.
A város jelentős ipari település, többek között lemezipara, élelmiszer ipara, textil, és vegyipara is lényeges, de helyben gyártanak például szappant, és sört is.

A város legfontosabb nevezetessége a Decini vár, amely a Labe folyóra tekint a közeli hegyről. A vár jellegzetessége a Hosszú Ösvény, amely valójában egy hosszú út, mely a vár belsejébe vezet. A Decini várat csak 2005 óta látogathatja bárki, azóta múzeumként üzemel, és összejövetelek alkalmával ki is lehet bérelni. Területén egy rózsakert, valamint egy kápolna is található. Szintén a Labe folyónál található egy másik nevezetesség a városban, ez az Éhség köve, amely a folyó partjánál van, és csak aszálykor látszik ki a vízből. A kövön a következő felirat olvasható: „sírsz ha meglátsz engem”- ez azért van így, hiszen régen a lakosok hajón szerezték be az élelmiszert, és amikor a kő kilátszott a vízből, leállították a hajóforgalmat. Szintén érdemes megtekinteni az óváros hídját, amely egy kőhíd a 16. századból, nem messze tőle pedig megtekinthetjük a 19. századi lánchidat is. A helyi állatkert megtekintése mindenki számára ajánlott, hiszen csodaszép erdei állatkertről van szó, bár kétségkívül nem a legnagyobb méretekkel büszkélkedhet.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ismerjük meg Vrasna városát

Vrasna a Strymonikos tengeröbölben található, Thessalonikitől egy kicsit messze, 80 kilométerre. Maga a város a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük