Kezdőlap » Nyaralás » Nyaralás Bali szigetén

Nyaralás Bali szigetén

Bali Indonézia egyik kisebb szigete. Igen kedvelt úti cél a nászutasok, a romantikára vágyó házaspárok, a kultúrára vágyó turisták és a bulizni vágyó fiatalok körében egyaránt.

Magyarországtól számítva Bali egy távoli úti cél, ezért az odajutás nem túl olcsó, de a szállás és az ottani tartózkodás nem drága. A szigetnek kétféle arca van, erről jó tudni, amikor a szállást kiválasztjuk. Nusa Dua az elegánsabb rész, sok szállodával, étteremmel, Kuta pedig a zajosabb, bulizósabb terület. A közbiztonság jónak mondható.

Az éghajlat egész évben kellemes, 26 és 31 fok közötti. A téli hónapokban több a csapadék, és magas a páratartalom. A strandok szépek, de nem azok a kifejezetten egzotikus jellegű, fehér homokos tengerpartok. Inkább a horvát vagy az olasz sziklás partokhoz hasonlítanak.

A növényzet fantasztikusan szép, ezt szinte minden Balira utazó kiemeli, ugyanúgy, mint a helyi lakosok kedvességét, vendégszeretetét. A látni valókat tekintve a templomok, a rizsteraszok, és a helyiek ünnepei a megemlítendőek. Kiválóan alkalmas a hely szörfözésre, búvárkodásra, túrázásra.

Nincsenek nagy távolságok, mivel a sziget nem túl nagy. Érdemes azonban sofőrt fogadni, ha autóval szeretnénk közlekedni, mert a közlekedési kultúra egy európai ember számára kaotikusnak hat, csakúgy, mint a köztisztaság. Előfordulhat, hogy frekventált helyeken kívül szemétkupacokkal is találkozunk, de talán ez az egyetlen negatívum, amit erről a paradicsomi üdülőhelynek számító szigetről el lehet mondani.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Utazzunk: Kalifornia

Kaliforniában elsősorban az található, ami a legszebb, legnagyobb, és leggrandiózusabb. És ez nemcsak a tájra …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük