Kezdőlap » Utazás » Nyaralás az Azori-szigeteken

Nyaralás az Azori-szigeteken

Az Azori-szigetek az Atlanti-óceánon találhatóak, és Portugáliához tartoznak, tulajdonképpen ez egy szigetcsoport, ami 9 szigetből áll. A következő szigetek találhatók a szigetcsoportban: Corvo, Flores, Faial, Horta, Pico, Săo Jorge, Graciosa, Terceira, Săo Miguel, és Santa Maria. Egyes kutatók arra következtettek, hogy ezek a szigetek az egykori Atlantisz maradványai, de azt is megállapították, hogy a szigetek valójában bazaltvulkánok, és a vulkán a Pico szigeten fekszik, melynek magassága eléri a 2531 métert. Ponta Delgada a szigetcsoport fővárosa, itt 60 ezer ember él, az Azori-szigetek hivatalos pénzneme az euró.

A szigetcsoport legnagyobb szigete Sao Miguel, itt helyezkedik el a főváros is. Csupán ezen a szigeten van tömegközlekedés, és itt találhatók az állam legfőbb vonzerői is, a Kék és Zöld ikertavak, ahol a gejzír, a termálvizes hőforrás, valamint a tengerpart egyszerre említhetők meg. Az egyik leghíresebb strand neve a Porto Pimi, ahol úgynevezett lávahomokos, fekete tengerpart várja a pihenni vágyókat, és nem messze tőle található az óváros, valamint a Monte da Guia hegy, ahonnan az egész öblöt beláthatjuk. Azon kalandvágyók, akik szeretnének a helyi állatvilággal jobban megismerkedni, elindulhatnak egy hajós bálna lesre, vagy úszhatnak együtt a delfinekkel is. Mivel az Azori-szigeteken a legfőbb mezőgazdasági ágazat az ananásztermesztés, így ennek minden csínját-bínját elsajátíthatjuk itt. Ezen kívül elmehetünk kirándulni a Furnas-tóhoz, ami egy völgyben található, itt mindenképp érdemes megtekintenünk azokat a hőforrásokat, melyek innen erednek, vagy elindulhatunk egy barlangtúrára is, hiszen erre is lehetőség van az Azori-szigeteken. A Pico szigeten a vulkánon túl egy bálnamúzeumot is megcsodálhatunk, hiszen régen ezt a szigetet csak a bálnavadászok szigeteként ismerték a helyiek. Mindenképp érdemes ellátogatnunk a legszebb szigetre a 9 közül, Terceira-ra, amelyet csak lila szigetnek hívnak a helyiek, itt megtekinthetjük Angra de Heroismo-t amely az UNESCO világörökség része.
Hogyha valamilyen csecsebecsét szeretnénk beszerezni, vásároljunk bálnacsontból, vagy ámbráscet fogából készített szuvenírt, de ha egy kicsit jobban szétnézünk a helyi felhozatalban olyan érdekességeket is találhatunk, mint a halpikkelyből készült virágdíszek. A helyi szórakozás egyik legfőbb példájaként a bikaviadalokat említhetjük meg, amelyek jelentősen növelik a szigetek vonzerejét. Amennyiben igazán szeretnénk a helyi gasztronómiába beleélni magunkat, együnk egy helyi kisebb vendéglőben, próbáljunk ki egy friss halételt, válasszunk hozzá helyi borkülönlegességet, és mindezt vacsoraidőben tegyük, hiszen az Azori-szigeteken ez számít főétkezésnek.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Promorie

Promorie városa elsősorban az itt található Promorie-tó miatt híres, a helyiek szerint a tó vizének …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük