Kezdőlap » Hotel » Nyaralás az Atlanti-óceánon, Madeira szigetén

Nyaralás az Atlanti-óceánon, Madeira szigetén

Madeira az Atlanti-óceánon található sziget, mely vulkáni eredetű. Madeira szigete Európához tartozik, habár az Afrikai lemezen található. Itt született a világhírű portugál futballista, Cristiano Ronaldo is.
A sziget területe nem túl nagy, legmagasabb pontja viszont annál magasabb, 1862 méter, a Pico Ruivo pontot nevezik így. Madeira szigete több mindenről híres, például rendkívül látványosak a helyi levadák, melyek valójában csatornák, amelyek több szinten hálózzák be az egész szigetet. A levadákat ma banánültetvények kiszolgálására használják, érdekességük, hogy mindegyik külön névvel rendelkezik, ezek egyébként kirándulási lehetőségeket kínálnak a szigeten. Sok banánt termesztenek errefelé, valamint szőlőt is, amely a híres madeirai bor alapanyaga. Biztosan hallottunk már a madeirahímzésekről is, ez is világhírű a 19. század óta. Egyértelmű, hogy a sziget legfőbb gazdasági ágazata a turizmus, melynek kedvez az éghajlat és a sok látványosság is. A Madeira Természetvédelmi Park is méltán híres, szerepel ugyanis az UNESCO világörökségi ranglistán. Madeira szigetének jelképe a papagájvirág.

A sziget érdekessége, hogy két fővárossal is rendelkezett egykor, melyeket az első telepesek az Édeskömény-öböl partjánál, és a Machico-pataknál alapítottak. Természetesen napjainkban már csak egy fővárossal rendelkezik, Funchal városa tölti be ezt a szerepet. A fővárosban régebben a kalóztámadások miatt erődöt és városfalat építettek a lakók köré, ennek maradványait még manapság is megtekinthetjük, ez is a helyi turistacsalogató látványosságok közé tartozik. Ahogy szintén csalogatja a turistákat az egész évben meleg éghajlat, a rendkívül finom bor, valamint a szép hímzések, melyekről kevesen tuják, de az idegenforgalom egyik megalapozói voltak.

Habár a szigeten nincs olyan sok műemlék és kulturális látványosság, mégsem bárjuk meg hogyha ide érkezünk, hiszen olyan csodás, dús növényvilág található itt, ami talán sehol máshol nincs. Meglátogathatunk még két botanikus kertet, és több parkot is, hogyha a természetes növényzettel nem érnénk be. Madeirán egy strand található, a Prainha, ez azért van így, mert a szigeten többnyire sziklás partvidék jellemző, ami nem igazán alkalmas a fürdésre.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Duisburg főbb szálláshelyei

Duisburg Németország vesztfáliai régiójában található, a Rajna és a Ruhr folyó között. Testvérvárosaként sokan Düssedorfot …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük