Kezdőlap » Nyaralás » Nyaralás Ausztráliában

Nyaralás Ausztráliában

Ausztrália Magyarországtól több, mint 10 ezer kilométerre a Föld déli féltekéjén található. Körülbelül 23 és fél millió lakosa van a közel 7,7 millió négyzetkilométeres területén. A lakosok nagyobb része néhány nagyvárosra oszlik szét, a földrész belseje nagyrészt lakatlan. Mégis rengeteg a látnivaló, az UNESCO több kulturális és természeti világörökségének része található itt, mint például a Kakadu Nemzeti Park, a Sydney Operaház, a Nagy Korallzátony, vagy az Ayers Rock.

Az ide látogatóknak általában nagyon tetszik az itt élő emberek életfelfogása, kedvessége. Nagyon sok különböző nemzetiség él itt békésen egymás mellett. A nagyvárosok tiszták, élhetőek. Érdekesek a földrajzi kontrasztok, a különleges állatvilág.

A két legfőbb turisták által látogatott nagyváros Sydney és Melbourne. Aki jobban szereti a városi csavargást, rengeteg látnivalót találhat, de mindenképpen érdemes az ország többi részét is felfedezni. Nem érdemes kihagyni az Ayers Rock megmászását, vagy a Kakadu Nemzeti Parkot. Felejthetetlen élményt nyújthat a Fraser Island, a világ legnagyobb homokszigete, a belsejében kristálytiszta tavakkal, patakokkal.

Kirándulhatunk a városok peremén kialakított parkokban is, grillezhetünk a nyilvános grillsütőkön, vagy beülhetünk egy étterembe megkóstolni az olyan helyi specialitásokat, mint a kengurufarok-leves, rántott cápahús, grillezett krokodil, vagy a pácolt emu.

Ha mindent fel akarunk fedezni ebben a hatalmas országban, megnehezíthetik a dolgunkat a hatalmas távolságok, ezért az utazások megtervezése nagy körültekintést igényel.
Mindent összevetve, ha egyszer eljutunk ebbe a távoli, de nagyon szimpatikus országba, biztos, hogy életre szóló élményekkel leszünk gazdagabbak.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Nyaralás Sharm El Sheikhben: Radisson SAS

Ez a luxusszálloda már már elérte az “5 csillagos szintet”. A repülőtértől körübelül 12 kilométerre …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük