Kezdőlap » Hotel » Nottingham, egy ismert angol város

Nottingham, egy ismert angol város

Nottingham városa közép-Angliában található, Nottinghamshire megye székhelye ez a település. Nottingham városában körülbelül 700 ezren élnek, hogyha beleszámítjuk azokat a kisebb településeket, falvakat is, melyek a város vonzáskörzetén belül találhatóak.
A város legnépszerűbb szállodája a National Water Sports Centre Hotel, amely olcsósága miatt sokak számára ismert. Természetesen nem ez az egyetlen szálloda a városban, csupán egy a legkedveltebbek közül, hiszen ezen kívül sok más apartman, kiadó lakás és hotel található még itt, például a város szívében fekvő Urban Shaort Stay Apartments, ahonnan kiindulva szinte minden látnivaló megtekinthető rövid időn belül.
Nottingham városának élénk turizmusa van, ami többnyire a látnivalókban gazdag városképnek, és a helyiek sportszeretetének köszönhető. Ezek közül az egyik a Nottingham Castle, melyet még a 11. században építettek. Számos híres park is található a városban, amely lehetőséget ad a szabadban lévő időtöltésre, pihenésre, piknikezésre és kirándulásra, ezek közül a legnépszerűbbek a Wollaton Park, a Colwick Park, a Victoria Park, és a Rufford Country Park. Nottingham városának egyik híres látványossága az az óriáskerék, amely rendkívül hasonlít a Londonban található London Eye-ra, ezért nagyon sokszor összetévesztik vele, azonban ezt Ferris Wheel-nek hívják. A 2008-ban kiállított óriáskerék az Old Market Square-en található, mely a város egyik legnyüzsgőbb tere egyben. Ugyancsak említésre méltó a városban található Sherwood Forest, valamint a Nottingham Arborétum.
Természetesen a városban több múzeum, szórakoztató létesítmény és kulturális hely is található, valamint egyeteme is van Nottingham-nek. Aki városnéző körtúrára indul, biztosan találkozik majd a város történelmét bemutató helyekkel és látnivalókkal, többek között a Lace Markettel, a kastéllyal, és sok-sok régi kocsmával. Aki Nottingham-be érkezik, az mindenképp meg fogja tapasztalni a helyiek futballszeretetét, ugyanis a városban két focicsapat, a Nottingham Forest, és a Notts County FC is hetente mérkőzik meg a saját bajnokságában, így nem is meglepő, hogy a helyiek kedvelt elfoglaltsága a meccsre járás.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ismerjük meg Girona-t

Girona, a magyarok számára bizonyára ismert üdülőhely, mivel nagyon sok repülőjárat landol itt, ami Budapestről …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük