Kezdőlap » Egészséges életmód » Nincs valódi betegség, csak hiány betegség!

Nincs valódi betegség, csak hiány betegség!

Talán, nincs is olyan valódi betegség ami, ne valamilyen hiány miatt alakulna ki. Fontos dolog, hogy feltárjuk, vajon mitől lehetnek a tünetek, miben szenvedhet hiányt szervezetünk, és miért kiállt segítségért, hogy figyelj már rám! Fontos dolog, hogy az ilyenkor adott gyógyszerek, nem gyógyítanak meg, hisz nem is vagyunk valódi betegek, csak hiánytüneteket produkálunk ami megtéveszt. Azt kell megkeresni, mi hiányzik épp az egészséges működéshez szervezetünkben.

Sajnos az orvosok nem azt keresik mi hiányzik, hanem gyógyszerrel, gyógyszerekkel gyógyítani próbálnak, egy nem beteg embert, és csak egyre rosszabb lesz! Ahhoz, hogy szervezetünk normálisan, akadálymentesen tudjon dolgozni, feladatát ellátni szüksége van a vízre, oxigénre, vitaminokra, és ásványi anyagokra és tápanyagokra. Mert ne feledjük, legfőbb kincsünk az egészségünk! Legnagyobb mennyiség amire szükségünk van, az a víz! Eztán a fehérjék lépnek dobogóra, aztán szintén dobogósak a zsírfélék. Végezettül az ásványi anyagok maradtak. Az ásványi anyagokban van a szénhidrát, amely minimális mennyiségben kell, és mégis többletet viszünk be. Következő a sorban, a vitaminok.

A mai táplálékokban sajnos kevés vitamin van. Tizede mint régen, Csak táplálékkal nem lehet bevinni elegendő mennyiséget. Kalciumból felét ha elfogyasztjuk a napi szükségletből, B vitaminból talán 20% át, E vitaminból 25% ot, C vitamin, ami a legfontosabb vitaminunk, max. naponta 8% kerül be táplálékból. Láthatjuk az adatokból, ezt pótolnunk kell mesterségesen, ahhoz, hogy megfelelően tudjon szervezetünk működni!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az avokádó szerepe az egészséges táplálkozásban

Az avokádó az egyik legnagyobb zsírtartalmú gyümölcs: egy közepes méretű avokádó körülbelül 400 kalóriát, és …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük