Kezdőlap » Hotel » Nevada állam

Nevada állam

Nevada állam az Amerikai Egyesült Államok 36. tagállama, egészen 1864 óta. Mivel Nevada a polgárháború közben lépett be az államok közé, ezért gyakran csak „harcban született” államként emlegetik. Az ország nyugati részén található, központi városa Carson City, legnagyobb, és leghíresebb városa pedig egyértelműen Las Vegas.
A hetedik legnagyobb állam Nevada, ahol a Mojave-sivatag, és az északi részén lévő Great Basin is megtalálható. Lakossága körülbelül 2,6 millió főre tehető, azonban a legtöbb ember Las Vegas, és Reno városok közelében él.

Nevada vidéke az államok között talán a legkülönlegesebb, hiszen egyszerre található a területén homokos sivatag, félsivatag, valamint erdős hegyoldal, füves völgy, és hófödte hegycsúcs is. Az éghajlat itt természetesen sivatagi, így egész nyáron különös forróság van, télen pedig nagyon ritkán esik a hó, a hőmérő higanyszála decemberben alig megy le 6 fokig.

Nevada összesen 5 másik állammal határos, Utah-val, Arizona-val, Kaliforniával, Oregonnal, és Idahoval. Nevezetességei között egyértelműen Las Vegas városa, és kaszinói, valamint a Hoover-gát említhetői meg, a legtöbb ismert látványosság is többnyire Las Vegasban található.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Zalakaros, a fürdőváros

Zalakaros, egy igazi fürdőváros, népszerű turistacélpont, amely Zala megyében található, az ország délnyugati részén. Népszerűségének …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük