Kezdőlap » Látnivalók » Neuschwanstein

Neuschwanstein

A román-neogótikus bajos mesebeli kastély nevének jelentése „Új Hattyúkő”.
Számos kilátópontról megcsodálhatjuk mielőtt belépőt váltanánk. Legismertebb a Mária híd. Tegelberg csúcsát meghódítva még ennél is látványosabb fotókat készíthetünk.

A kastély egy 1000 méteres hegycsúcsra épült. A kastély formája és alaprajza is a környezethez igazodik. A kastély legnagyobb terme az Énekes Terem, mely a negyedik emeletén található a főépületnek. Gyakran szóltak itt Wagner operák. A mennyezetet itt nem oszlopok tartják, hanem a középkorban szokatlan módon fémdarabokkal erősítették meg azt.

A két szint magas Trónterem a Hagia-Szophia mintáját követte. A teremben vörös és kék oszlopok, arany mozaikok találhatóak. Az ábrákon királyok és apostolok láthatók. Az uralkodói trónt oda tervezték tenni, ahol ma az oltár áll, azonban Lajos életében már nem érkezett meg elefántcsontból készült trónja.
Az uralkodó imádta a hálóját. Neogótikus stílusú helyiség, fa berendezéssel. A mosdó csapja egy ezüst hattyút formáz, a hálóterem falain pedig Trisztán és Izolda elevenedik meg.

Lajos elszigetelten élt kastélyában. Ez volt a búvóhelye, ahova udvara sem léphetett be. Található itt egy mesterséges barlang, mely a Tannhauser nevet kapta.
Magyarországról leghamarabb 7 óra alatt érhetünk ide autóval. Azonban utunk során útba esik Bécs, Salzburg és München is. Érdemes hosszabb időre jönni és nemcsak azért, mert hosszú az út, hanem leginkább, azért mert a környék bővelkedik látnivalókban, legyen szó kirándulásról vagy

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Schönbrunni kastély

Európa egyik legszebb palotáját Bécsben tekinthetjük meg és I. Lipót rendelte el az építését. Célja …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük