Kezdőlap » Betegségek » Nemi betegségek

Nemi betegségek

Néhány olyan betegséget nevezünk nemi betegségnek, amelyekre az a jellemző, hogy nemi érintkezés útján terjednek. Néhány kivételes esetben tárgyak is közvetíthetnek nemi fertőzést. Hazánkban a leggyakoribbak a vérbaj (szifilisz, luesz), ha nem is a legyakoribb, de a legsúlyosabb és a kankó (gonorrea, tripper). A melegágya a betegség terjedésének a promiszkuitás, vagyis a szexuális partnerek gyakori váltogatása, hiszen minden új szexuális kapcsolat a fertőzés veszélyét rejti magában. A prostituáltak között különösen sok a nemi beteg.

A nemi kapcsolat önmagában nem jelenti, hogy betegek leszünk, sokkal inkább az a problémás, ha olyannal létesítünk szexuális kapcsolatot, aki másvalakitől már elkapta. Erősen ki van tehát téve a fertőzés veszélyének, aki sűrűn váltogatja nemi partnereit, sőt előbb vagy utóbb szinte biztosra vehető, hogy megfertőződik, de akár egyetlen kaland is elegendő lehet.

Napjainkban a nemi betegségek egyre gyakoribbak. Kétség kívül azokban az országokban, ahol a prostitúció elharapódzott, vagy ahol a nemi betegségek gyógyítása szervezetlen körülmények között van a betegség előfordulása sokkal gyakoribb. Elmondható, hogy ezekből a külföldi országokból érkező túristák partnerei közül sokan kapták el a fertőzést és minthogy ez továbbterjed, a nemi betegségek számának emelkedésében az idegenforgalomnak is szerepe van, de természetesen nem lehet kizárólagosan felelőssé tenni érte. Nemi betegséggel a nemibeteg-gondozóban kell jelentkezni, ahol az ellátás ingyenes. A megelőzés természetesen a legegyszerűbb mód, csak tartózkodni kell az alkalmi ismerősökkel való szexuális kapcsolatoktól, ezzel nem tesszük ki magunkat a fertőzés veszélyének.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A C-vitamin

A C-vitaminról mindenki azt gondolja, hogy ismeri, tudja mire jó, mire kell használni. Az igazság …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük