Kezdőlap » Házépítés » Nem mindegy, milyen építészt választunk családi házunk felépítéséhez

Nem mindegy, milyen építészt választunk családi házunk felépítéséhez

Sokan általában nem építkezünk minden héten, hanem hogyha szerencsések vagyunk, és egyszer sikerült megépítenünk álmaink otthonát, akkor azt általában nem is hagyjuk el. Vagyis, nem mindegy, hogy amikor már rászánjuk az időnket, az energiánkat és a pénzünket is az építkezésre, akkor milyen szakembereket, milyen építészt választunk, hiszen ezen múlhat az építkezésünk sikere, és az is, hogy mennyire lesz olyan családi házunk, amilyet valóban szerettünk volna.

Tehát, egy építkezésnél nagyon lényeges, hogy odafigyeljünk a részletekre, és körültekintően kell kiválasztani az építészt is, hiszen nagyon lényeges, hogy olyan családi házat tudjon nekünk építtetni, amely hosszú távon az otthonunk lesz. Persze minden építész tud családi házat tervezni, hiszen akár mi magunk is képesek vagyunk néhány tervet papírra vetni, azonban kétségtelen, hogy egy ekkora befektetést úgy érdemes végrehajtani, hogy abból profitálhassunk is. Vannak olyan tetszetős tervek, amit az építészek nem is azon család számára alkotnak meg, akik megrendelték az új családi házuk építését, hanem maga az építész készítő őket saját magának. Azonban ebben az esetben az építész nem törődik a család kéréseivel, a családtagok szokásaival, életritmusával és vágyaival, hanem sajnos csak saját magának tervez, mert a saját elképzeléseit szeretné megvalósítani. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy nem szabad megbízni egy építészben sem, csupán azt, hogy már az első találkozás, illetve az első beszélgetés alkalmával érdemes pontosítani azzal kapcsolatosan, hogy mekkora, és hogy milyen típusú családi házat szeretnénk. Szintén ugyanekkor érdemes már megkérdezni a felmerülő költségeket is, hogy tisztában legyünk azzal, hogy végül is mire számíthatunk majd.
Amikor már jeleztük az építésznek, hogy milyen típusú, és hogy mekkora családi házat szeretnénk vele terveztetni, természetesen azt is mindenképp közöljük vele, hogy mindehhez mennyi pénz áll a rendelkezésünkre.

Természetesen ekkor már az is nagyon fontos, hogy milyen elképzeléseink vannak arról, hogy milyen lenne számunkra az ideális otthon, és hogyha van valamilyen konkrét elképzelésünk erre vonatkozóan, akkor a legjobb, hogyha azt el is mondjuk neki. Írjuk össze a tervezővel kapcsolatosan az építési programot, amelyben szerepeltetünk minden olyan igényt és elképzelést, amelyeket elvárunk majd az új otthonunktól. Például olyan dolgokat is érdemes leírni a tervezési programunkba, hogy hány szobát szeretnénk, mekkorákat, mekkora nappalit, háztartási helyiséget, kamrát, szeretnénk e házimozi szobát például, vagy egyéb olyan helyiséget, ahol ki tudunk kapcsolódni, tervezünk e garázst, mekkora férőhelyeseket, és még sorolhatnánk. Azonban ez csak néhány példa volt, ezeken kívül még számos dolog szóba jöhet, és ne feledjük , ez a mi házunk lesz, tehát minden általunk fontosnak tartott dolgot jegyeztessünk fel, és jelezzünk, hogy pontosan azt kapjuk, amire csak vágyunk. Egyes esetekben azért meghallgathatjuk az építész tanácsait is, hiszen lehet hogy mi valamiről szent meggyőződéssel hisszük, hogy az nekünk jó lesz, és nem biztos hogy valóban így lenne.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A tetőtér beépítése a családi háznál

Hogyha úgy döntöttünk az építkezés folyamán, hogy nem szeretnénk emeletet, csupán inkább egy tetőteret hozunk …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük