Kezdőlap » Hotel » Namur

Namur

Namur városa Belgiumban található, Wallonia régió központja, amely két folyó, a Meuse és a Sambre egybefolyásánál fekszik. Namurban körülbelül 107 ezer ember él, és a város lényeges ipari, valamint kereskedelmi központ napjainkban. Területén már nagyon régóta élnek emberek, ezért gazdag történelmi múlttal rendelkezik.

A városban érdemes szétnézni, és egy kisebb városnéző túrát beiktatni hogyha itt járunk, hiszen szép épületek, és nevezetességek találhatók itt. A világörökség része például a namuri harangtorony, így ezt az építményt sokan nézik meg ha itt járnak, érdemes legalább egyszer lefényképezni. Az egyházi építmények közül híres a Szent Albán Katedrális, a Szent Loup templom, valamint a Notre-Dame templom is.

Található Namurban egy híres fegyvertár, melyben a középkortól napjainkig mindenfajta fegyvertípus megtalálható. A Namuri Színházban a kultúra kedvelői találják majd meg a számukra ideális kikapcsolódást, míg akik kedvelik a régi korok kiállításait, ellátogathatnak a Halle Al’Chair archeológiai múzeumba. Namur leghíresebb szállodája, a Groesbeek de Croix Hotel, melyet érdemes megtekinteni, valamint érdekes lehet sokak számára Guy Delforge Parfümgyár, ahol vásárolhatunk is illatszereket.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Vír szigete

Horvátországban, Zadartól összesen 25 kilométerre található Vír szigete, amely Dalmácia északnyugati részén helyezkedik el. Ez …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük