Kezdőlap » Nyaralás » Művészetek Völgye

Művészetek Völgye

1990 ben szervezte meg az első kulturális hetet Balaton Felvidéken Márta István zeneszerző
Kulturális rendezvények helyszíne Kapolcs és még 6 aprócska Veszprém megyei település: Vigántpetend, Taliándörögd, Monostorapáti, Öcs, Pula és Nagyvázsony, s az idén visszatér a helyszínek közé Csórompuszta is.

Ezek a települések sokat fejlődtek az elmúlt 24 év alatt. Idegenforgalmi szempontból nagy a hozadéka a környéknek, de viszont is, mert csodás környezetben, tiszta levegőn tölthetnek el egy hetet a kikapcsolódásra vágyók. A Művészetek Völgye fesztivál minden évben július végén, augusztus elején mintegy egy héten át tart. Verses-zenés estek, táncházak, koncertek, irodalmi estek, színházi előadások, könyvbemutatók, fafaragók, fazekasok, keramikusok, kisgyerekeknek játszóházak, és még felsorolni is nehéz azokat a színvonalas programokat melyek évről évre várják a szórakozni vágyókat.

A rendezvénysorozat programjaiban megmutatkozik a kultúra műfajbeli sokszínűsége és képviselőinek színe-java: közel 1000 program és 1500 közreműködő várja az érdeklődőket.

Az ország legrégebbi fesztiválja idén megújult. Kapolcson volt a Palya-udvar, a Blue sPot Café, Muharay Udvar, Kapolcsi Hobo Klub, vagy a Kaláka Versudvar. Ú fellépővel, programmal és helyszínnel bővült idén a Völgy kínálata. Ilyen például a Design Terminál által fémjelzett startupper központ, Harcsa Veronika saját udvara, vagy a Fonó által üzemeltetett FolkUdvar és az ifjúsági darabokat és amatőr társulatokat bemutató Színház Színpad. Helyi gasztronómiai, bor és pálinkakóstolóknak is részesei lehetünk.

Ha minden évben nem is sikerül ellátogatni a Művészetek Völgyébe, legalább egy nyarat áldozzunk rá, megéri!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Nyaralás Sousseban: Karawan All

A szálloda három csillagosként üzemel, Sousseban, az óvárosban. A repülőtértől 20 kilométerre, és a központtól …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük