Kezdőlap » Jog » Munkavállalói térítések

Munkavállalói térítések

A munkáltató köteles megtéríteni minden költséget, ami a munkaviszonnyal kapcsolatban előjön. Ez sokszor gondot okoz, hisz akik nem tudnak róla, azoknál egy-egy cégnél hajlamosak elfelejteni ezt a törvényt, így hiába jogosult rá a munkavállaló, lehet, hogy nem kapja meg.

86%-ot téríteni köteles a munkáltató a bérletek esetében. Budapesten előfordulhat az az eset, hogy valaki Monoron lakik és Kőbányára jár dolgozni. Ha megvásárolja a helyi közlekedési bérletet, ezt már adózási kérdés, pedig szüksége van rá, hogy a munkába eljusson. Egyelőre lehet tudni, hogy a helyi közlekedési bérletek és jegyek adókötelesek. A másik napi probléma a szeptember elsejétől üzembe helyezett MOL BKK.

A budapestiek közül sok munkáltató foglalkozik vele, hogy a sportos munkavállaló szeret kerékpározni, segíti ebbe a sport tevékenységbe úgy, hogy befizetési a bubi bérlet árát és a dolgozók járhatnak ezzel a kerékpárral munkába, hiszen sok helyen ott vannak az induló és érkező állomások is . A csapda abban látszódik, hogy ez a szolgáltatás szervesen integrálódik Budapest tömegközlekedésében, tehát kezelhetjük úgy, mint egy közlekedési bérletet. 27%-os ECHÓT kell fizetnünk a helyi közlekedési bérletek után. Ha nincs szabályzat, akkor munkaviszonyból származó jövedelemként adózik.

A következő juttatási elem az önkéntes nyugdíjpénztár és a foglalkoztatói nyugdíjszolgáltató intézmények igénybevétele. A munkáltató a minimálbér 50%-ig fizethet be ide 14%os adó és 15%-os adóteherrel. Ha többet fizet, akkor a 27%-os ECHÓ meg fog jelenni.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mik azok az atipikus foglalkoztatási formák?

A részmunkaidő és a távmunka terjedésével egyre többször és több helyen találkozhatunk az atikus jelzővel. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük