Kezdőlap » Álláskeresés » Munkakeresés Londonban

Munkakeresés Londonban

Mostanság mindenkinek van legalább egy ismerőse, aki Angliában kezdett új életet. Íme egy kis segítség azoknak, akik a londoni boldogulás mellett döntöttek.
A bevándorlók túlnyomó része nem, vagy csak nagyon minimálisan beszél angolul, emiatt a többség hotel takarítóként kezd el dolgozni. Bekerülni viszonylag könnyű, ha van valakink, aki már ott dolgozik, akkor egyik napról a másikra el lehet kezdeni a munkát. A legális munkavállaláshoz szükséges National Insurance Number, azaz a Nemzeti Biztosítási Szám -amely az adó- és társadalombiztosítási szám is egyben- megléte nélkül ugyan elkezdhetünk dolgozni, de a munkáltatók többsége előnyben részesíti azokat, akik ezen számmal már rendelkeznek.
Ha hotel munkákon kívül más területeken is szeretnénk kipróbálni magunkat, akkor ajánlott igénybe venni a munkakeresés másik módját, a munkaközvetítő ügynökségekhez (recruitment agency) történő regisztrációt. Angliában ez egy nagyon elterjedt forma, az ügynökségek többségéhez már korán reggel érdemes odamenni, és elvégezni a regisztrációt.

Amire minden agency-nek szüksége van az egy kinyomtatott önéletrajz, lakcím igazolás – amely lehet egy banki levél a címre címezve, bankszámla – a nyitáskor a banktól kapott papír elegendő, ezen megtalálhatók a szükséges adatok: account number, short code stb., személyazonosító papír – útlevél vagy EU-s személyi igazolvány, valamint az NI number. Ha valaki még csak az NI number-hez szükséges interjú meghívólevelét kapta meg, azt is érdemes bemutatni, hiszen az egy biztosíték az agency-nek, és elegendő ahhoz, hogy munkába állhassunk. Ezen szám megléte nélkül a munkavállalót automatikusan magasabb adósávba sorolják be.
Jó esetben az ügynökség pár héten belül biztosít munkát nekünk, ha ezt rendszeresen egy adott helyre teszi meg és előre informál bennünket, akkor különösen szerencsésnek érezhetjük magunkat. A többség ugyanis az adott napon hívja fel a regisztrált munkavállalóit, hogy szükségük van a munkaerőre, és szöveges üzenet formájában informálja őket, hogy hol kell megjelenniük kb. 40 percen belül. Természetesen ez nem biztosíték arra, hogy a következő nap lesz munkájuk, vagy hogy az adott helyre visszavárják őket.
Összegzésként elmondható, hogy mint minden országban, itt is egyre több a bevándorló, egyre többen próbálnak fix, határozatlan idejű munkaszerződést szerezni. Az ehhez vezető úton a nyelvtudással és tapasztalt ismerősökkel rendelkező fiatalok nagyobb eséllyel indulnak el.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

7 tipp, hogyan vészeljük át a munkanélküliséget

Habár a munkanélküliség nem túl könnyű eset, hiszen az anyagi terhek miatt könnyedén pszichésen is …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük