Kezdőlap » Divat és szépség » Műköröm: hogyan válasszunk, mire ügyeljünk?

Műköröm: hogyan válasszunk, mire ügyeljünk?

A műköröm hasznos találmány: a manikűrösök annak is kecses kezeket, hosszú körmöket tudnak kialakítani, akinek a töredezőbb, sérülékenyebb körme miatt más módon nem lehetne. Mit vegyünk figyelembe, ha műkörmöket szeretnénk, és hogyan válasszunk típust, formát?

A műköröm felhelyezése előtt mindenképpen vegyük figyelembe a kezünk formáját, és körmünk eredeti alakját. Akár a manikűrösünk is segíthet a megfelelő választásban. Alapszabály, hogy a hosszú, vékony ujjakhoz nem illik a túlságosan hosszú, hegyes köröm: kérjünk inkább szolidabb, szögletes formát. A tömzsi, rövidebb ujjakhoz, és a széles körmökhöz a kerek, vagy mandula alakú műköröm áll jobban.

Nemcsak a műköröm formáját, hanem anyagát is megválaszthatjuk. Az úgynevezett műanyag tippet légmentesen rakják fel, majd reszeléssel alakítják az eredeti körömhöz. A porcelán, és a zselés műköröm felhelyezése előtt az eredeti körmök lecsiszolására van szükség. A legnépszerűbb a zselés változat. Ez bármikor újratölthető, így tartósabb választás: akár öt hétig is viselhetjük.

A műköröm amellett, hogy esztétikai szempontból előnyös, a körömrágásról, illetve a köröm melletti bőr harapdálásáról, tépkedéséről is segíthet leszokni. Az előnyei mellett azonban hátrányai is vannak: allergiásak lehetünk az összetevőire, nem megfelelő felhelyezés esetén gomba alakulhat ki alatta, vagy akár el is penészedhet a köröm. Fontos tehát, hogy ügyeljünk a minőségre: körültekintően válasszuk ki műkörmösünket, a profi munka hosszú távon kifizetődőbb, mint az, ha egyszer spórolunk a műköröm felhelyezésén.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan ápoljuk a bőrünket?

A bőrápolás a megfelelő higiénia része, mindennapos tevékenységünkké kell, hogy váljon. A mindennapos tisztálkodás mellett, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük