Kezdőlap » Film » Mi az a Mortal Kombat?

Mi az a Mortal Kombat?

Az 1992-ben megjelent Mortal Kombat című játék megreformálta a verekedős játékok műfaját. Mind a stílusa, mind a merészsége, mind a hangulata annyira újszerű volt, hogy szinte tudni lehetett, idővel lecsap rá a filmipar is. Ez három évvel később be is következett, a filmet Paul W. S. Anderson rendező készítette.
A történet igazából csupán alibi, a készítők pontosan tudták, hogy a nézők egy ilyen film esetében nem a részletesen kidolgozott cselekményre, vagy a hiteles karakterekre kíváncsiak, sokkal inkább a minél látványosabb harcjelenetekre, és ezen a téren maximálisan ki is tettek magukért.
A másfél órás játékidő alatt számtalan verekedést láthatunk, melyek mindegyikére egyaránt jellemző a fantasztikus koreográfia, az ütemes vágás és a tetszetős operatőri munka.
A zenei aláfestés szintén bravúros, teljes joggal mondhatjuk, hogy a Mortal Kombat film zenéje, a valaha készült legjobb filmzenék közé tartozik. A legtöbb harc jelentre jellemző, hogy a mozdulatokat a zene ritmusára időzítik, emiatt még dinamikusabbá válik az összkép. A díszletek szépen kidolgozottak, a jelmezek is hűek a játék hangulatához.
Mindezek mellet sajnos akadnak hibái is a Mortal Kombat filmnek. Igaz ugyan, hogy nem egy kifejezetten okos film – ezt a készítők láthatóan vállalták is –, de a történet még ezzel a ténnyel együtt is nagyon bárgyú, gyerekes. A humor egy-két valóban jól sikerült poént leszámítva meglehetősen erőltetett, a színészek közül pedig csupán Cristopher Lambert játékát érdemes kiemelni, a többiek felejthető alakítást nyújtanak.
A Mortal Kombat nem korszakalkotó film, nem mestermunka, de rendkívül szórakoztató és hangulatos. Jól ragadja meg az alapjául szolgáló játék lényegét, és másfél órára tökéletes kikapcsolódást nyújt.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen film a Ponyvaregény?

A Ponyvaregény egy 1994-ben készült krimi-akció-vígjáték, melyet Quantin Tarantino rendezett, forgatókönyvét pedig Roger Avary-vel közösen …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük