Kezdőlap » Hotel » Monza városa

Monza városa

Monza egy város, mely Észak-Olaszországban található, Lombardia északnyugati részében. A Lombro-folyó partján elhelyezkedő településnek közel 120 ezer fős lakossága van, és Milánótól 15 kilométerre található.
Monza történelme nemcsak hogy réges-rég kezdődött, de igencsak gazdag, hiszen mindig is fontos település volt, még a római kor előtt is. Éppen emiatt rengeteg látnivalót találhatunk itt, melyek elsősorban a város gazdag történelmére emlékeztetik az itt járó embert. Rögtön a város központjában megtekinthetjük a régi városháza épületét, melyet Arengario-nak hívnak, és melyet még a 13. század végén építettek, a tornyát pedig a 14. században. Talán az egyik legrégebbi építmény Monzában a helyi Doumo, melyet még 595-ben építettek. A székesegyház mai külalakját a későbbi évszázadok során nyerte el, hiszen időközben több épületrészt is csatoltak hozzá.

Monza leghíresebb múzeuma a Serpero Múzeum, mely bemutatja a Monzai Dóm kincseit, köztük például Theodolinda koronáját, legyezőjét és fésűjét, mely a 6. századból maradt fenn, valamint ugyanebből az időből származó érméket. A város látványosságai közé tartozik még a Villa Reale palota, melyet a 18. század végén Mária Terézia megbízatásából építettek, de ugyancsak híres építmény a városban a Municipio palota, előtte az első világháborús emlékművel. Aki szeretne megtekinteni egy igazán régi, 14. századi egyházi építményt, az pedig látogasson el a Santa Maria in Strada-templomhoz, mely a legrégebbi templom a városban.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Bamako, a híres rallyváros

Bamako az Afrikában található Mali fővárosa, és egyben az ország politikai, közigazgatási, és gazdasági központja …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük