Kezdőlap » Hotel » Moldova fővárosa, Chisinau

Moldova fővárosa, Chisinau

Chisinau Moldova legnagyobb városa, egyben a főváros is, amely az ország központja, legfejlettebb települése, és ami talán a legfontosabb, Európa egyik legzöldebb városa. Sokszor nem ezen a néven, hanem Kisinyov, Kishinev, vagy Kisinyó néven találkozunk vele. Moldova régebben Románia része volt, ezért itt szintén a román nyelvet beszélik a legtöbben.
A városban nagyon sok látnivalót találunk, így érdemes egy kis útitervet készítenünk hogy mindenre legyen elég időnk. Chisinau nevezetességei közül a következőket mindenképpen látnunk kell. Összesen hét múzeum várja az érdeklődőket, melyek közül a leghíresebbek a Chisinaui Történeti múzeum, és az Etnográfiai és Történelmi múzeum.

A városban három színház is található, ezek mind építészetileg, és kulturálisan is jelentősek, de mind közül a nemzeti színház, a Teatrul Naţional de Mihai Eminescu, amit nem szabad kihagynunk. Két katedrális, a Nasterea Domnului, és a Sfintul Mare Mucenic Teodor Tiron épülete több mint száz éves, ezért utunk során tekintsük meg ezeket is, mivel építészetileg egyedülállóak, a maguk szintjén.
Városnézésünk befejeztével szükségünk lesz egy olyan szállodára is, ahol megfelelő körülmények között tudjuk kipihenni magunkat. Ilyen hotelek például a Flowers Hotel, a Hotel Dacia, a Hotel Codru, a Leogrand Hotel & Convention Center, és akik nem szeretnének sokat költeni a szállásra, azoknak pedig a Cosmos Szálloda, és a Villa Muntenia nyújt majd megfelelő ajánlatokat.
Moldova fővárosába legkönnyebben repülővel juthatunk el, mivel ez az utazási forma mindössze 1 óra 30 percet vesz igénybe, és a repülőjegy ára sem drágább, mint 100 ezer forint. Akik pedig az autós utazást választanák, azoknak szembe kell nézniük a több mint 1000 kilométeres autóúttal, ami 16 órát vesz el az életünkből, egyszóval majdhogynem egy teljes napot a volán mögött kell eltöltenünk ha ide el szeretnénk jutni, és tegyük hozzá, hogy nem mindig tudunk olyan útviszonyok mellett utazni, amik európai szinten megszokottak.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Tsivili, a Zakynthos szigeti üdülőhely

Tsivili Görögországban, a Zakynthos szigeten található üdülőparadicsom, amely a Jón-tengernél, a Peloponnészosz-szigettől nyugatra található. Amennyiben …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük