Kezdőlap » Internet » Mobilinternet

Mobilinternet

Mi is az a mobilinternet és mire jó? A mobilinternet egy olyan szolgáltatást, amely hozzáférést biztosít a Világhálóhoz úgy, hogy egy hordozható eszköz kapcsolódik közvetlenül a vezeték nélküli hálózathoz. Milyen eszközökkel mobil internetezhetünk? Mobiltelefont, vagy mobil internet modemet is használhatunk hozzá. Az utóbbi egy usb porton keresztül csatlakoztatható usb stick (nem összetévesztendő egy pendrive-val, mert az csak egy adathordozó eszköz, bár külsőre hasonlít a kettő). Mobilinternetezés telefon segítségével: vagy – az arra alkalmas készüléken- magán a mobiltelefonon internetezünk, vagy pedig a telefont modemként a számítógéphez csatlakoztatva netezünk. Hogyan csatlakoztathatjuk modemként a telefonunkat? Három módja van: usb kábel segítségével, infravörös porton, vagy bluetoothon keresztül csatlakoztathatjuk, és a gépünkre telepített alkalmazás segítségével, vagy a windows által felkínált módon párosíthatjuk össze a számítógépünkkel a telefont.

A legnagyobb előnye a hordozhatóság természetesen, mert bárhová megyünk mindenhol tudjuk használni ahol pl. nincs ingyenes wifi hálózat, ha magunkkal visszük a laptopunkat vagy az okos telefonunkat.

Hogyan vehetjük igénybe a szolgáltatást? Kétféle módon: előfizetéssel, vagy kártyával. Előfizetést bármely mobil szolgáltató, vagy vezetékes internetet is szolgáltató cégnél köthetünk, kártyás mobilinternetet is bármelyik szolgáltató kínál. A különbség a kettő között az, hogy az előfizetésesnél minden hónapban egy fix összegű előfizetési díjat kell fizetni a szolgáltatónak, a kártyásnál pedig magunk töltjük fel a kártya egyenlegét mikor elfogy a nekünk tetsző összeggel, úgy mint a kártyás mobiltelefonoknál. Mindkettőhöz simkártyát kapunk a szolgáltatótól, melyet be kell helyezni az internet stickbe vagy a telefonba.

Sajnos ma még a mobil internetezés még nem teljesen tökéletes, így előfordulhatnak problémák az internetkapcsolatban, vagy esetleg a laptopunk nem kompatibilis a mobil készülékkel ezért nem tudjuk használni. Mielőtt mobilinternetet vásárolunk érdemes utánanézni ezeknek, mert később ez csak fölösleges bosszúságot okozhat a számunkra, arról már nem is beszélve, hogy minek fizessünk olyan szolgáltatásért amit nem lehet használni. (Bár manapság ha nincs hűségidőnk, bármikor megszüntethetjük utólag is a szerződést ha nem vált be valamiért a szolgáltatás, hűségidő esetén sajnos kauciót kell fizetni ha időn belül bontunk velük szerződést.)

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Korlátozás szerte a világban

A Föld lakosságának nagy része talán egyet ért abban, hogy az internet korlátozása igenis fontos …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük