Kezdőlap » Házfelújítás » Mivel tervezzünk könnyen átalakítást a házon, lakáson?

Mivel tervezzünk könnyen átalakítást a házon, lakáson?

Ha átalakítást tervezünk a szoba berendezésén, új nyílászárót akarunk a falba helyezni, vagy meg szeretnénk saccolni, mi fér el a kertben, akkor általában papírral és ceruzával indítunk, meg persze vonalzóval, és rengeteg radírral.

Ezt a vacakolást megspórolhatjuk az ingyenes tervezőprogramok használatával. Legtöbbjüket telepíteni kell a számítógépre és csak utána derül ki, mennyire vagyunk velük elégedettek, ezért érdemes néha az online elérhető verziókat is megnézni. A Floorplanner például egy kattintással elérhető, ha van Google fiókunk, mert így regisztráció nélkül is be lehet jelentkezni. Az ingyenes verzió ugyan korlátozottabb, de így is eltárol több tervet is, amit készítettünk, a 2D-s tervet pedig át lehet alakítani 3D-s nézetté, és kicsit meg is forgatható az egész.
Az ilyen programok nagyon jól használhatóak akkor is, ha ki akarjuk próbálni, melyik bútort hová érdemes telepíteni. Meg lehet adni a bútor méretét, változtatni a színét, megnézni, hogy összepasszol-e a padlóval, a szőnyeggel vagy a falakkal. Megnézhetjük, hogy elfér-e a szekrény az ablak mellett, és marad-e a folyosón elegendő hely a közlekedésre.
Nagy előnyök, hogy például egy tervezett teraszbővítésnél az esetleg szabálytalan alakú felület méretét automatikusan kiszámolja, ebből már könnyen kalkulálhatjuk a szükséges anyagmennyiséget is (burkolatot, festéket, korlát hosszát, stb.)
Némelyik barkácsüzlet lehetőséget ad a saját termékeivel berendezni például a konyhát, fürdőszobát. A 3D-s tervezőben megnézhetjük, hogy a választott csempe összeillik-e a konyhabútorral, és megkalkulálhatjuk a szükséges anyagmennyiséget is. Persze ez egy jól megszerkesztett marketingfogás, az ilyen weblapok azonnal azt is megmondják, mennyibe kerülnek az anyagok, és akár online leadhatjuk rá a rendelést.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan tervezzük a vízvezetékek olcsó átalakítását?

A legtöbbször, ha fiatalok költöznek egy nem újépítésű házba, a felújítás során mindenképp szükség lesz …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük