Kezdőlap » Egészséges életmód » Mivel kezeljük a leégést?

Mivel kezeljük a leégést?

Leégni többféleképpen lehet. A nap, vagy akár a konyha is igen veszélyes terület lehet valaki számára, ha nem figyel oda arra mit hogyan csinál.

A napsütés okozta leégés kezelésére már igen sokféle megoldás van a mai modern világban. Napozás utáni zselék, krémek, de kifejezetten égésre is vannak már csodaszerek. A legjobb házi csodaszer a tejföl. A leégett bőrre kenve azonnali hatást fejt ki, beszívódik a bőrbe, ezzel egy kellemes hideg hatást okoz. Megakadályozhatja a hámlást rendszeres használattal, míg a pirosság el nem tűnik.

A konyhai leégés nagyon tud fájni. Aki szeret főzni, akár ugyanúgy megtapasztalhatja ezt a fájdalmat, mint aki nem is nyúlt hozzá a tűzhelyhez, csak egy pillanatra. A főzés jó, enni mindenki szeret. Szinte teljességgel elkerülhetetlen a forrázás egy konyhában, de sajnos akár egy forró edény, vagy egy vasrács is okozhat komoly égési sérüléseket.
Ha már megtörtént a baj, az első teendő, hogy azonnal hideg víz alá tegyük az égett bőrfelületet. Amit a legtöbb ember elkövet hibaként, hogy nem tartja ott tovább egy-két percnél. Minél tovább tartjuk hideg víz alatt, annál jobban lehűl a forró bőr része. A hőt elvonni ilyenkor a legjobb, amit a bőrrel tehetünk. Ez azonban csak az apróbb, kevésbé súlyos égési sérülésekre megoldás. Nagyobb sérülés esetén a következő lépés az orvos, aki még frissen tudja ezt kezelni. Egyéb bőrnyugtatóként ismert a kamilla, vagy a körömvirág. Soha nem szabad használni az igen közkedvelt, népi gyógyászati csodát, mint például a hideg tojás kenése a sebre. Súlyos fertőzéseket okozhat a sebbe kerülve, megakadályozva a seb tisztulását, a bőr légzését.

Az égések megakadályozhatóak, de ha már megtörténik a baj, jó ha tudja az ember, mivel lehet a bőre segítségére.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az ásványi anyagok szerepe a táplálkozásban

Az egészségünk megőrzésében fontos szerepe van a kiegyensúlyozott, vegyes étrendnek. A szervezet számára a fenntartáshoz …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük