Kezdőlap » Lakberendezés » Mivel burkoljuk padlónkat?

Mivel burkoljuk padlónkat?

Nem csak a házat építők, hanem a felújítók kedvenc témája is lehet, hogy mégis mivel burkolják, vagy burkolják újra a helyiségek padlóját. Ez sosem egyszerű kérdés, hiszen mondhatni, hogy ez egy életre szól, hacsak valamilyen különleges oknál fogva mégis cserére van szükség.

Az első szempont, hogy lesz vagy van-e padlófűtés a lakásunkban. Ha van, akkor bátrabban, több területre gondolkozhatunk padlócsempében, azonban ha nincs, akkor ennek a felhasználási területe szűkül. Ha nem szeretnénk padlófűtést, akkor a csempe maximum konyhába, előszobába, fürdőszobába kerüljön. Itt sokszor kell felmosni, fertőtleníteni és így praktikusabb mint más burkolóeszköz. Ezekre a területekre mindenféleképpen gondolnunk kell a szőnyegre is, hiszen a csempe hidegsége egészségügyi problémákat is okozhat.

Gyermekszobába talán a legjobb döntés a parketta, mert nem hideg, könnyen fel lehet törölni. Azonban itt is és a csempénél is olyan szőnyeget kell választani, amely csúszásgátlós. Sok baleset történhet a nagyon műszálas, tapadásra nem hajlamos anyagok miatt.

Ebédlőbe és hálóba is mehet a parketta vagy a hajópadló, ezek közül mindkettő gyorsan tisztítható, praktikus.

Ha háziállatunk van, akkor kerüljük a padlószőnyeget és allergiás családtag esetén is hagyjuk ki ezt a megoldást. Más esetekben sem javasolt a padlószőnyeg, nem tisztítható teljesen, megül benne a por, atkásodhat és így allergiát válthat ki, amely előtte nem is jelentkezett. Ráadásul cseréje nem egyik napról a másikra megy!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Dekorálj aluminium fóliával

Mindannyian találkoztunk már azzal a problémával, hogy szerettük volna feldobni a lakás egyes részein üresen …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük