Kezdőlap » Divat és szépség » Mitől vannak pattanások a háton?

Mitől vannak pattanások a háton?

A test minden területén jelentkezhetnek pattanások, tulajdonképp ahol faggyúmirigyek is találhatóak, így nem csak az arcon találkozhatunk velük. A leggyakoribb helyek, ahol előfordulhatnak rajtunk pattanások –az arcon kívül-, a hát, a fenék, és a dekoltázs.
A hátunkon kialakuló pattanások legtöbbször azért jönnek elő, mert nem tud ez a terület megfelelően szellőzni, ez pedig egyértelműen a nem jó minőségű textilre róható fel. Manapság rendkívül sok olyan műszálas ruha van, amely sokkal olcsóbb mint a pamut, vagy más jól szellőző anyagú ruha, és inkább a rossz minőségű, de olcsóbbat vesszük meg. Nagy valószínűséggel ez áll a háton kialakult pattanások hátterében, ezen viszont könnyedén lehet segíteni, hogyha elkezdünk pamut felsőket hordani. Kis eséllyel az is előfordulhat, hogy a pattanások kialakulásának a hátterében más áll – például bakteriális fertőzés, vagy egészségtelen életmód-, de ezek ritkább esetekben fordulnak elő.
Ahhoz, hogy megszabaduljunk a hátunkon található pattanásoktól, elsősorban arra van szükség, hogy az egész területet, az egész hátunkat fertőtlenítsük. Erre a célra kiválóan alkalmazható a méz, habár kevesen tudják hogy antibakteriális és fertőtlenítő hatása van. Alaposan dörzsöljük bele a hátunk bőrébe a mézet, majd kicsit hagyjuk rajta állni, és később alaposan mossuk le. Hogyha ezzel megvolnánk, akkor hidratáljuk a bőrt, hiszen a méz alaposan kiszívja belőle a nedvességet, és dehidratálttá teszi. Bekenhetjük például aloe vera zselével is.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Alap sminkkészlet, VEDD :)

Amikor egy kislány elkezd hölggyé válni, elkezd élénken érdeklődni a téma iránt, ez természetes, hisz …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük