Kezdőlap » Film » Mitől népszerűek a vámpíros történetek?

Mitől népszerűek a vámpíros történetek?

A mai fiatalok hatalmas rajongói a különböző vámpíros történeteknek. Lányok és fiúk egyaránt érdeklődnek a téma iránt, legyen szó televíziós sorozatokról vagy olvasnivalókról. Mi olyan vonzó bennük, hogy százezreket ragad magával?
Az alaptörténetek nagyjából ugyanarra a sémára épülnek. Fiatal, jóképű, vonzó pasi, aki nem mellesleg vámpír, beleszeret az ártatlan, gyönyörű ember lányba. És a szerelem végül viszonzásra lel. Ez a romantikus szál már önmagában érdekli a végtelenül érzelgős, szereleme áhítozó lányokat. Az már csak a ráadás, hogy szívesen képzelik magukat a női főhős helyébe. Mert szeretnék átélni azt az elsöprő szerelmet, amit a sorok között olvasnak, vagy a képernyőn látnak. Arról álmodozva, hogy az a helyes pasi őket szereti, félti, óvja még a széltől, és szeretnék szeretve érezni magukat. De ha már ők maguk nem élhetik át ezt a varázst, örömmel nézik, hogy mással megtörténik, még ha csak kitalált történetről is van szó.
Persze ezek a sztorik sosem merülnek ki az egyszerű szerelmi történetben. A vámpírok élete nem egyszerű, problémák problémát követnek, s azokat meg kell oldani.
A vámpíros történetek fordulatokban gazdagok: mindig van miért/kiért izgulni. Szerelmi háromszög, háború kitörése, családi viszályok, halálesetek tarkítják a szereplők mindennapjait. Ezért nehéz letenni a könyvet, és úgy érzik, hogy még egy fejezetet, csak még egy fejezetet el akarnak olvasni. Vagy alig várják ki a következő epizód érkezését.
Az sem utolsó szempont, hogy a mai fiatalok szívesen szakadnak ki a hétköznapok nyújtotta valóságból, hogy egy teljesen új világba csöppenjenek. Az ő fantáziájuk határtalan, teljesen normális, ha a természetfeletti lények – még ha csak gondolatban is – de a napjaik részét képezik. Őket elvarázsolja minden, ami nem megszokott, ami új, mai mágikus. Ez egyfajta menekülési útvonal számukra egy olyan világba, olyan szereplők közé, akikkel könnyen azonosulnak, és olyan karakterek, amiknek örömmel a helyébe lépnének.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen film a Silent House?

A Silent House egy 2011-ben készült horrofilm. A főszerepben egy Sarah nevű lányt látunk, aki …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük