Kezdőlap » Betegségek » Mitől lehet sokszor beteg a gyermekünk?

Mitől lehet sokszor beteg a gyermekünk?

Amikor gyermekünk bekerül a közösségbe ( bölcsőde, óvoda) teljesen normális, hogy az első időszakban betegeskedik. A közösségben többfajta vírus és baktérium van, ehhez hozzá kell edződni. Ezt az időszakot türelemmel és bizakodva kell végig csinálni, elfogadva azt, hogy a gyermek egy- két hétig közösségben van, utána egy hétig otthon.
Vannak szerencsés helyzetek, amikor a gyermeknek nagyon erős az immunrendszere és alig-alig betegszik meg, vagy ha igen akkor is egy gyengébb lefolyású betegséggel megússza, egy kis nátha, orrfolyás, ami nem igényel hosszabb kezelést.
Vannak gyermekek azonban, akiknek annyira gyenge az immunrendszere, hogy egyik betegségből a másikba esnek, ez azt is jelentheti, hogy 2-3 nap közösségben tartózkodás után már újból megbetegszenek és 1- 2 hét otthon maradás indokolt.
Ez megnehezíti a mindennapi életet, mert a gyereknek sem jó a sok betegeskedés és a sok gyógyszer, és a szülőnek sem tolerálják túlságosan a sok betegállományt.
De mitől lehet ez a gyenge immunrendszer? Szülői szemmel nézzük az okokat, ezek feltárásával talán erősíthetjük gyermekünk immunrendszerét.
A táplálkozás lehet az egyik ok. Ha a gyermek nagyon válogatós, mondhatni egyoldalúan táplálkozik, nem fogyaszt gyümölcsöt, zöldséget ( vannak ilyen gyerekek, akik nem hajlandóak) kialakulhat vitamin- és ásványi anyag hiány a szervezetben. Multivitamin adásával részben pótolható, de nem helyettesítheti az étkezést.
Mozgás szegény életmód, kevés levegőn tartózkodás is okozhatja az immunrendszer gyengeségét. Vigyük játszótérre, sétáljunk ha az időjárás engedi.
A sok gyógyszer, antibiotikum is felboríthatja az immunrendszer megfelelő működését.
Kérjük orvosunk segítségét ha már tehetetlennek érezzük magunkat és úgy érezzük minden tőlünk telhetőt megtettünk. Ajánlhat, felírhat immunerősítő szert, némelyik recept nélkül kiváltható, de van recept köteles is, amely elősegítheti, hogy gyermekünk szervezete megerősödjön.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Szemölcs

Sokan halhattunk vagy akár megtapasztalhattuk a testünk bármilyen részén a szemölcs jelenlétét . Ez a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük