Kezdőlap » Egészséges életmód » Mitől hízhatunk a legkönnyebben ősszel?

Mitől hízhatunk a legkönnyebben ősszel?

Ebben az időszakban teljesen hétköznapi dolgok vannak a legtöbb hízás hátterében. Ezek ellen szerencsére lehet tenni, csak saját magunkra kell lefordítani a helyzetet, és máris kiderül, tényleg ezek miatt szedtünk e fel néhány kilót, vagy sem?
Az első dolog természetesen az étkezés. Itt arról is szó van, hogy sokkal kisebb a változatos kínálat, kevesebb a zöldség, a gyümölcs. Ezeknek a hatására hamar egyhangúvá válhat az étkezés is, és mivel ősszel kevesebbet mozgunk mint nyáron, az anyagcserénk is lelassul, vagyis egyenes az út a kilók felszedéséhez, és a zsírpárnák lerakódásához. A legjobb megoldás, ha ilyenkor is megpróbálunk változatosan étkezni, és minél többet mozogni az aktív anyagcsere érdekében.
A második ok lehet a szürke időjárás, és az egyre hidegebb idő. Ez egyértelmű, hiszen amíg nyáron alig várjuk hogy kimozduljunk bárhová, addig az őszi időjárás gyakran inkább az otthon maradásra ad okot. Egyre kellemesebbé válik a meleg, fűtött szoba, és egyre nemkívánatosabbá a spontán kimoccanások otthonról. Azonban hogyha csak a tévé és a számítógép előtt ülünk egész nap, akkor már egy hét alatt is hízhatunk! Ezért minden héten legalább egyszer tervezzünk be egy olyan programot, amikor elmegyünk valahová, akár túrázni is, de mozogjunk.
Végül pedig komoly probléma ilyenkor a stressz, amit teljesen feleslegesen okozunk magunknak a rossz idő, vagy éppen a tinédzserek az iskolakezdés miatt. A kelletlen lelkiállapotok miatt éppen ugyanúgy felszökhet néhány kiló, mint a nem mozgás miatt.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az avokádó szerepe az egészséges táplálkozásban

Az avokádó az egyik legnagyobb zsírtartalmú gyümölcs: egy közepes méretű avokádó körülbelül 400 kalóriát, és …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük