Kezdőlap » Betegségek » Mitől fájhat a fejünk?

Mitől fájhat a fejünk?

Nagyon sokunk életét keseríti meg a fejfájás. Általában mindig a legrosszabbkor jön, bár egy fájdalom soha nem jó.
A fejfájás okát mindig ki kell deríteni, mert a fájdalomcsillapító gyógyszerek csak magát a tünetet kezelik, de az okot nem szüntetik meg.
Több típusú fejfájást megkülönböztethetünk, van tarkótáji- , halántéki- , fejtetőre-, homlokra kiterjedő, lüktető-, tompa , felsorolni sem lehet az összest.
Az okok között szerepelhet valamilyen gyulladás a testben , aminek egyik tünete a fejfájás. Ízületi gyulladás következménye is lehet, ha a nyaki erek meszesednek, beállnak az ízületek, merevek, fájdalmasak.
Fáradtság, feszültség kísérő tünete. Van aki időjárás változásra így reagál.
Vérnyomásproblémák esetén is fájhat a fejünk, mindenképpen mérjük rendszeresen és ha tartósan 140 / 80 feletti keressük fel a háziorvost.
Gyerekeknél gondolni kell arra, hogy fogyasztottak e elegendő folyadékot, ugyanis ha keveset iszunk az is okozhat fejfájást.
Fejfájásunk okát fel kell tárni. Ha az orvos minden szervi okot kizárt, akkor lelki eredetű probléma kerül előtérbe kiváltó okként. Ha stresszes életet élünk, igyekezzünk ezt csökkenteni, ha nem tudjuk egyedül, kérjük szakember segítségét.
Létezik fejfájás ambulancia, ahol előzetes időpont egyeztetés után a- tól, z- ig megvizsgálnak minket és derítik ki fejfájásunk okát. Ha migrén a diagnózis, megfelelő gyógyszereket kapunk, amiket a fejfájás jelentkezésekor tanácsos bevenni, ezzel lerövidíthetjük a rohamot, vagy el is kerülhetjük.
Soha ne törődjünk bele a fájdalomba, mindenképp keressük az okokat.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen betegségek állhatnak a szokatlanul sűrű hasfájás mögött?

Szinte az a legsűrűbben előforduló fájdalom, amit nagyon sok minden kiválthat, nem minden esetben betegség …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük