Kezdőlap » Betegségek » Mitől fáj a derekunk?

Mitől fáj a derekunk?

Mindenki ébredhetett már úgy, hogy alig tud ki kelni az ágyból, mert mindene fájt, de legfőképp a dereka. Napközben is érezhetjük, ha megyünk, ülünk.
A fájás erőssége eltérő lehet, az enyhétől, amikor épphogy csak érezzük, hogy sajog, egészen odáig erősödhet, hogy korlátozza a mozgásunkat, a mindennapi tevékenységünket.
A derékfájásnak több oka lehet és a hosszabban tartó, rendszeresen visszatérő derékfájást mindenképpen orvosolni, kezelni kell.
Eredhet helytelen tartástól, amikor nem húzzuk ki magunkat, hanem görnyedve tartjuk a gerincet, pl. ülőmunkánál is nagyon fontos, hogy a széken egyenes háttal üljünk, ha ezt nem tudjuk betartani, akkor támasszuk meg derekunkat, hátunkat. A lényeg a helyes, egyenes tartás.
Nőknél a menstruációs ciklus előtt jelentkezhet erős derékfájás, amely hasogat, úgy érezzük majd leszakad. Ezt tudjuk enyhíteni a gyógyszertárban kapható célirányosan erre kifejlesztett gyógyszerrel, amely enyhíti a menstruációs tünetegyüttest.
Ha ízületi, gyulladásos eredetű a fájdalom, azt kezelhetjük az első időszakban vény nélkül kapható gyógyszerekkel, fájdalomcsillapítókkal, azonban ha nem múlik el vagy erősödik a fájdalom mindenképpen menjünk el a reumatológiai szakrendelésre. A szakorvos felírhat gyógyszert vagy kenőcsöt, esetleg kiírhat fizikoterápiás kezelést, amely segíthet hogy elmúljon a derékfájásunk. Gyógytornát is javasolhat, amely valóban hatásos, még ha az elején úgy tapasztaljuk, hogy erősödik a fájdalom, ne hagyjuk abba.
A fájdalommal nem kell együtt élnünk, szánjunk időt magunkra.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Alkoholmérgezés

Az alkoholmérgezéses esetek száma napjainkban már gyakorlatilag egymás mellett halad a drog vagy más gyógyszerkészítmények …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük