Kezdőlap » Egészséges életmód » Mitől bio a bioélelmiszer?

Mitől bio a bioélelmiszer?

Bio élelmiszernek nevezzük azokat a termékeket, amelyek vegyszermentes alapanyagok felhasználásával készülnek. A növénytermesztés során kizárólag természetes szerek használata megengedett. A termelésben részt vevő talaj még régebbről sem lehet vegyszerrel kezelt. Ez is egy fontos szempont, ami során biominősítést kaphat a termék. Ezen kívül adalékanyagok, és mesterséges anyagok használata sem megengedett a gyártás folyamán.

Egészségünk nagy mértékben függ attól, hogy milyen környezetben élünk, milyen élelmiszereket és milyen vizet fogyasztunk. Milyen az a talaj, ahol a gyümölcsöket és zöldségeket termesztjük, és mivel kezeljük ezeket.

Az egészségtudatos táplálkozás egyre elterjedtebb a világban. Egyre többen ismerik fel ennek számtalan előnyét. Bizonyíthatóan jobb közérzetet, egészségesebb életet biztosít számunkra. Egyre többen igénylik. Az emberiség jogosan aggódik környezetünk minősége, egészségünk védelme érdekében. A biogazdálkodás lehet a kulcsa az egészségünk jobbá tételében.

A bioélelmiszereket ízletesebbnek is érezhetjük. Nagy a vitamin-, a tápanyag-, és ásványi anyag tartalmuk, mivel a termelés során nem a nagy terméshozam a cél, hanem a minőségi végtermék.
Szerencsére egyre inkább szaporodnak az ilyen élelmiszereket, termékeket árusító bioboltok, és biopiacok. Ezek évente többször is szigorú ellenőrzési folyamatokon mennek keresztül. Az ellenőrzés a termőföldeken kezdődik, a boltok polcaira kerülésig tart. Ez azt jelenti, hogy nem a végterméket ellenőrzik, laboratóriumi körülmények között, hanem folyamatában, a kezdetektől a fogyasztásig.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Miből áll egy egészséges vacsora?

Függetlenül attól, hogy hányszor étkezünk egy nap: a vacsora a főétkezések közé tartozik. A táplálkozástudományi …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük