Kezdőlap » Baba-mama » Mit vigyünk még gyermektelenként babköszöntőbe?

Mit vigyünk még gyermektelenként babköszöntőbe?

Miután az ember beér egy bizonyos életkorba óhatatlan, hogy egyre több olyan ismerősünk legyen, aki babát vár vagy éppen szült. Vannak köztük olyanok is, akiket igencsak ajánlott felkeresni, ha a pici megszületett. Azonban a látogatásnak is megvan a maga időpontja és ennek nincs meghatározott ideje. Ajánlott inkább a hazaérkezést követő 3-4 hét múlva felkeresni telefonon vagy más módon az anyukát, megérdeklődni, hogy hogy vannak és rákérdezni, hogy látogatókat esetleg fogadnak-e már és ha igen, akkor mi mikor látogathatnánk meg őket. Ez egy igen fontos és illendő kérdés lenne, nem csak betoppanni vagy közölni, hogy mikor megyünk, hiszen a friss szülők még csak most tapasztalják ki, milyen szülőnek lenni, alakul ki a napi ritmusuk, ebbe pedig egy vendég nem minden pillanatban illik bele.

Ha már megvan az időpont, akkor elkezdhetünk abban gondolkodni, hogy mit is vásároljunk meglepetésnek. Ha élelmesek vagyunk, akkor már a látogatás időpontjának megbeszélésénél rákérdezhetünk, hogy esetleg minek örülnének, miből van hiány. Érdemes kicsit erőltetni a dolgot, mondani, hogy úgyis viszünk valamit így jobb, ha segít néhány tanáccsal. Ez azért lényeges, mert biztosan megvan már minden szükséges eszközük, a rokonok miatt talán több is, mint kéne, így jól jön egy tipp.

Ha nem tudjuk megkérdezni, hogy mi legyen a meglepetés, akkor kérjünk tanácsot kisgyermekes szülőktől. Ha ezt sem tudjuk megtenni, akkor még mindig kérhetünk tippet a bab üzletben. Ha ez sem segít, akkor olyan ajándékot válasszunk, amely vagy használati cikk, vagy valamilyen játék, amelyből sosem elég a picinek. A játék lehet olyan, amely később, pár hónap múlva lesz hasznos, akkor nagyobb az esély, hogy nem a harmadik ugyanolyan ajándékot kapják tőlünk.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Testvér féltékenység

Mikor egy pár családot alapít nagy valószínűséggel jön a második baba is. Ekkor merülhet fel …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük