Kezdőlap » Baba-mama » Mit vigyünk babalátogatóba?

Mit vigyünk babalátogatóba?

Ha a közeli rokonságba vagy a családba baba születik, ekkor egy bizonyos idő után illik ellátogatni és megnézni az újdonsült családtagot. De mit is illik vinni ilyenkor, hiszen üres kézzel csak nem illik odamenni.

Amikor babalátogatóba megyünk alap kimondatlan szabály, hogy a babának viszünk valamilyen ajándékot, de egyre elterjedtebbé vált, hogy a szülőknek is viszünk valamit.

Mit vigyünk az apukának?

Az apukának vihetünk egyszerűen csak üveg italt, de viccesebbre is vehetjük a dolgot, vásárolhatunk egy cumisüveget, amibe beletöltünk valamilyen rövid italt, vagy csak az ital mellé tehetjük.

Az anyukának illik egy kis gyümölcsöt, gyümölcslevet és egy kis csokit vagy bonbont vinni.

A babának viszont több dolog között is választhatunk, hiszen vihetünk neki ruhát, amiből érdemes nagyobbat venni, hogy biztos jó legyen a babára, nehogy kisebbet vigyünk, mint amekkora már a baba. Vihetünk a babának különböző játékokat is, ami lehet plüss, de a kornak megfelelőt, vihetünk rágókát, csörgőt, zenélő játékot, játszószőnyeget.

Egy a lényeg a babakorának megfelelő dolgot vigyünk vagy attól pár hónappal későbbre való dolgot, amit biztosan tud majd hordani vagy tud majd vele játszani.

A pénzbeli értéket nem szokták meghatározni ezt mindenki egyénileg dönti el, hogy mennyit szán a babalátogató ajándékokra.

Ne felejtsük el babalátogatóba betegen ne menjünk, mert a szülők sem szívesen látnak ebben az esetben, valamint megfertőzhetjük a babát, ami nem lenne szerencsés. És ne felejtsük otthon az ajándékokat :)

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan neveljük szobatisztaságra a gyermeket?

Amikor elérkezik az idő, hogy levegyük a pelenkát és előkerüljön a bili, akkor ne várjuk …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük