Kezdőlap » Családi élet » Mit vegyenek fel felsős gyermekeink az általános iskolába?

Mit vegyenek fel felsős gyermekeink az általános iskolába?

Sokszor felmerül a kérdés, hogy mit vegyen fel gyermekünk másnap az iskolába. Amíg alsó osztályos, addig jobban elfogadja a szülő által számára kiválasztott ruhát, nem kritizálja annyira, hamarabb meggyőzhető viselésére. Felsőbb osztályokban aztán megjelenik a divatos megjelenés igénye, ami nem mindig tetszetős a szülő és a pedagógus szemében. Gyermekeink sokszor szeretnének olyan ruhaneműt viselni, ami számunkra kevésbé megnyerő, mert vagy túl rövid, vagy túl hideg, valahogy sosem az időjárásnak és ízlésünknek megfelelő.
Hangoztassuk a réteges öltözködést, hajlamosak vagy nagyon meleg, vagy hideg időben egy szál pólóban elmenni. A divat számukra az első helyen áll, ebben az időben kezdenek el érni, felismerni azt, hogy ellenkező nemű társaiknál érdeklődést válthatnak ki a megjelenésükkel. Lányoknál nagyon fontos odafigyelni és felhívni a figyelmet, hogy öltözködésük ne legyen kihívó, közönséges.
Lányoknál elkezdődik a sminkelés, sok vita tárgya, hogy engedjük e és ha igen mennyire, iskola válogatja, hogy mennyi festéket kenhetnek magukra a diákok. Általában a pasztell árnyalatok megengedettek, körmön és arcon egyaránt. Halvány szájfény is felvihető. Kiegészítőként az ékszerek viselése is megjelenik. ( bizsu karkötők, fülbevalók ) Fontos, hogy soha ne legyenek ezek nagyméretűek, feltűnőek, ne zavarja őket a tanulásban ( pl. szemébe lóg ) .
Lábbeli esetében a kényelmes viseletre törekedjünk, nem való egy általános iskolás gyermeknek még a magassarkú.
Régen, amikor az iskolában egyenruha volt ( köpeny) nem volt középpontban az, hogy ki mit visel, az a ruha mennyire divatos , mert eltakarta azt. Napjainkban nagyon fontos számukra, hogy megjelenésük trendi legyen, de a mi felelősségünk az, hogy kordába tartsuk , hogy a megjelenésük iskolába és életkoruknak megfelelő legyen.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az idős szülők gondozásra, ápolásra szorulnak

Beszélnünk kell a szülőkről, akik megöregszenek és néha betegek is lesznek. Előbb utóbb ápolásra, ellátásra …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük