Kezdőlap » Baba-mama » Mit vásároljunk a babánknak?

Mit vásároljunk a babánknak?

Kismamaként és újdonsült szülőként elég hamar rádöbbenünk arra, hogy milyen sokba is lesz a gyerek, hiszen be kell rendezni neki egy kis szobát, amit a babaérkezése előtt érdemes kifesteni, majd jön bele a kiságy, a pelenkázó, a szekrény amibe a ruháit rakjuk, illetve egy szoptatásra alkalmatos ülőalkalmatosság. A kiságyba még szükség van rácsvédőre, lepedőre, ágyneműre, babaplédre.

Majd a fürdetéshez babakád, állvány a kádhoz, babafürdető, babasampon, babafültisztító, babatörölköző.

Valamint a babaruhákról még nem is beszéltünk, hiszen nagyon sok ruhára van szükségük, babazoknira, bodyra, rugdalózókra, hálózsákra, babasapkára, babakesztyűre, babakabátra, babanadrágra.

A mozgáshoz szükség van babakocsira, babahordozóra, utazóágyra.

Az etetéshez szükségünk van cumisüvegre, babatálra, babakanálra.

És még a játékok szóba sem jöttek, hiszen a babáknak kellenek játékok is, csörgők, rágókák, zenélő játékok, plüss állatkák.

Igen mire mindezt összeszámolják az új szülők nem kis összeg fog kijönni, de ha néhány dolgot megvásárolunk használtan inkább, akkor viszont nagy mértékben csökkenthetjük a költségeket.

Napjainkban nagy divattá vált a használt babaholmik eladása illetve megvásárlása. Mivel a babák nem igazán tudják elnyűni a ruháikat, valamint a játékaikat, így jó néhány darabot szinte új állapotban egyszer használtan is betudunk szerezni.

Nem szégyen a mai árak mellett néhány darabot csemeténknek így beszerezni. Főleg ha nagyobb értékű dolgokról van szó, akkor elég sokat tudunk megspórolni.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Testvér féltékenység

Mikor egy pár családot alapít nagy valószínűséggel jön a második baba is. Ekkor merülhet fel …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük